19 januari 2021 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bas Jansen neemt Hasselt Actueel over

Geplaatst op: 31 augustus 2020

Bas Jansen (r) trekt vanaf 1 september de kar van Hasselt Actueel ondersteund door Klaas Jansen (l), Foto Gerrit Slurink

Bas Jansen gaat vanaf 1 september zelfstandig verder met Hasselt Actueel. 3,5 jaar werkte hij samen aan de nieuwssite met Erik Driessen die met zijn bedrijf De Tekstkenner eigenaar was van Hasselt Actueel. Als geboren en getogen Hasselter werd Jansen eind 2016 gepord door Erik om samen te starten met wat Hasselt al lang niet meer had, een eigen nieuwskanaal. 

“Vanaf het begin ontvingen we al veel positieve reacties van Hasselters op ons initiatief. En met de onmisbare support vanuit bedrijfsleven en winkeliers hebben we de website altijd draaiende kunnen houden”, vertelt Bas die het als een uitdaging ziet om zelfstandig verder te gaan. Helemaal alleen zou Bas het niet kunnen en willen doen. Zo komt zijn vader Klaas Jansen de redactie versterken. Jansen senior heeft na een lang werkzaam leven op de communicatie-afdeling van het waterschap tijd voor andere bezigheden. Als oer-Hasselter met oog voor nieuws en een goede pen kon Bas niet om Klaas heen.

Erik Driessen werkt als www.detekstkenner.nl veel voor media en het bedrijfsleven in de regio. Dat blijft hij doen en daarnaast denkt hij na over andere initiatieven. Bovendien blijft hij voor Hasselt Actueel schrijven over de Zwartewaterlandse politiek. Driessen zette zes jaar geleden, na het overlijden van oprichter Willem Timmerman, Genemuiden Actueel voort. In de jaren daarna begon hij ook met Hasselt en Zwartsluis Actueel. “Heel mooi dat de sites in korte tijd uitgroeiden tot belangrijke nieuwsbronnen in Zwartewaterland. Daar blijf ik graag bij betrokken, maar ik wil ook weer tijd aan andere zaken besteden”, aldus Driessen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

2 reacties op “Bas Jansen neemt Hasselt Actueel over”

Nightstore