20 januari 2021 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Kosten doorslaggevend in keuze voor Belgisch kunstgras velden Olympia’28

Geplaatst op: 1 september 2020

“Inderdaad teleurstellend”, schrijft wethouder Slingerland aan het CDA over het resultaat van de aanbesteding voor nieuwe kunstgrasvelden van DESZ en Olympia ’28. Een Belgisch bedrijf kreeg uiteindelijk de opdracht van de gemeente Zwartewaterland en dat noemt CDA’er Van Zandwijk ‘uiterst teleurstellend’.
Binnen de gemeente zijn immers meerdere kunstgrasaanbieders. Hij vroeg daarom tekst en uitleg.
Volgens Slingerland was het ‘voor zover mogelijk’ de bedoeling om de opdracht lokaal te gunnen. Aan de andere kant wilde de gemeente zoveel mogelijk voordeel uit de aanbesteding van meerdere velden halen. Daarom viel de keuze op een meervoudige onderhandse aanbesteding. Naast het lokale karakter speelde de laagste prijs de belangrijkste rol. En daardoor ging uiteindelijk een Belgisch bedrijf met de opdracht aan de haal.
Slingerland schrijft dat vijf aannemers meedongen, waarvan er twee banden hebben met bedrijven uit Zwartewaterland.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore