29 juli 2021 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Na mooie start blijft Lennaerd in beweging met Vivánt

Geplaatst op: 2 september 2020

“Alweer een jaar ja.” Voor Lennaerd van Dijk zijn de eerste 12 maanden voorbijgevlogen. Zittend in zijn Vivánt aan de Hoogstraat vertelt hij over zijn eerste stappen als ondernemer waarin het vooral hard werken was en is. “Ik heb veel positieve reacties gekregen en dat geeft energie. Ik heb het gevoel dat Hasselters het mij en andere winkeliers steeds meer gunnen.”

De start was direct goed. “De familie Felix -de vorige eigenaren- hadden een goed gevoel bij mij. Ook afgelopen jaar heb ik nog regelmatig contact met hen en ze vinden het mooi wat ik ervan heb gemaakt.” Lennaerd heeft van meet af aan nieuwe elementen toegevoegd aan het bestaande concept bestaande uit onder meer tijdschriften, kantoorartikelen en het Post NL-punt. Komend jaar wil hij nog meer gaan finetunen om de veelzijdige zaak nog aantrekkelijker te maken.

“Mijn vrouw Evelien is daarbij al heel belangrijk geweest. Zij is actief op Facebook en Instagram en weet veel beter dan ik wat hip is, vooral bij vrouwen. Kijk deze schooltasjes en schoudertasjes van Sticky Lemon, dat heeft zij geregeld.” Die tassen hangen aan bijzonder houten rek met honderden gaten. Een eigen creatie van Lennaerd die opgeleid is als timmerman. Ook zijn ‘Hasselt-hoek’ loopt goed. Populair zijn de zelfontworpen planken met het silhouet van de Hasselter toren erin gebrand.

Bij meerdere werkgevers en zeker ook bij zijn laatste, Multimate De Breker, heeft hij geleerd met verschillende klanten om te gaan. In de Vivánt is zijn klantenbestand nog breder en staat Lennaerd midden in de samenleving. Tijdens de zware weken in de lockdown heeft hij dat sterk ervaren. “Voor veel mensen was een bezoek aan de Vivánt een uitstapje. Ik vond het toen wel zwaar om te werken, toen elke dag de klokken weer klonken omdat er iemand was overleden. Ik was niet bang of angstig om te werken, maar wel voorzichtig in de omgang met mijn klanten. Op een ochtendje na, ben ik altijd opengebleven. Wat trouwens heel lief was, was dat op een ochtend een vrouw mij koeken kwam brengen omdat ik bleef doorwerken ondanks de lastige omstandigheden. Dat vond ik een prachtig gebaar. Ik werd gezien.”

En letterlijk wordt Lennaerd ook meer gezien. “Overal in Hasselt waar ik kom, word ik vaker gegroet. En dat geldt ook voor de jonge jongens die hier werken. ‘Jij bent die jongen van Vivánt’ krijgen ze te horen. Dat brengt ook direct wat meer verantwoordelijkheid voor hen mee.” Medewerker Bas van der Werf wil hij apart even noemen. “Die was er vanaf dag 1 bij; een gouwe jongen is dat.” Behalve fijne werknemers is het ook steeds meer een gezinsonderneming geworden. “Evelien doet de boekhouding en denkt dus mee over invulling.” En als het te druk wordt kan hij rekenen op zijn familie en schoonfamilie als achterwacht.

Lennaerd is blij met alle toeristen die Hasselt afgelopen maanden wisten te vinden, maar als winkelier wil hij toch vooral inzetten op de inwoners. “En vooral de bewoners die van buiten Hasselt hier zijn komen wonen, hoop ik nog meer aan mij te binden. Die zijn nu nog vaak wat meer gericht op Zwolle.” Maar het goede begin is gemaakt door Lennaerd en zijn team. “Ik heb het idee dat klanten inmiddels langer in de winkel blijven dan eerder, een goed teken.” De winkelier kijkt met trots terug op wat hij tot nu heeft neergezet met zijn team. “Het staat er mooi bij, dat hebben we toch maar mooi even gedaan.”

Vivánt geeft cadeaubonnen weg om het het eenjarig jubileum te vieren. Kijk voor de actie op de facebookpagina van Vivánt

Gepubliceerd door Bas Jansen

3 reacties op “Na mooie start blijft Lennaerd in beweging met Vivánt”

  1. Bedankt

    Maandagochtend zijn wij vanaf 9 uur geopend.
    Mogelijk in de toekomst ook wel om half 9.

  2. Super leuke winkel geworden!Jullie gaan helemaal met de trends mee top!erg leuke dingen!

  3. Ik vind het jammer dat de zaak niet km half 9 los is. Ten Kate, de apotheek en de bakker Blom zijn dan al wel los. Ook de maandag morgen zou hij wat mij betreft los moeten. Nu doen we onze postzaken in Zwartsluis, omdat die wel om half 9 de gehele week los is.

Nightstore