24 januari 2021 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Molen als ‘Leermonument’ met Nationale Monumentendag

Geplaatst op: 6 september 2020

Nationale Monumentendag staat voor de deur zaterdag 12 september. Ook de molen is dan weer geopend voor publiek. Tussen 10.00  en 16.00 uur zijn bezoekers welkom aan de Stenendijk.

Het thema van Monumentendag is dit jaar Leermonument. Over de molen zelf is veel te vertellen maar ook over hoe het graan werd gemalen tot meel zodat de bakkers hun brood konden bakken. De molenaars van De Zwaluw weten er alles van en vertellen er graag over.

Het zal, net als in mei tijdens Molendag, een andere dag zijn dan andere jaren.  Er zijn  geen kraampjes op het molenplein maar bezoekers kunnen nu wel smullen van vers gebakken pannenkoeken. Tussen 11.00 en 12.00 uur klinken er vrolijke muzikale klanken op het molenplein. De molenaars geven rondleidingen maar het aantal bezoekers dat tegelijk naar boven mag is door corona beperkt. Voordeel is dat bezoekers wel makkelijker vragen kunnen stellen aan de molenaars over de werking en de geschiedenis van De Zwaluw.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore