24 januari 2021 Gebruikers online: 12
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Brugwachtersgilde inspecteert Verlaatsbrug

Geplaatst op: 8 september 2020

Vrijwilligers van het Brugwachtersgilde Hasselt openden vanmorgen de Verlaatsbrug. Deze keer niet voor het doorlaten van een boot, maar voor een inspectie.

Samen met een vertegenwoordiger van de gemeente gingen ze op zoek naar de bron van een klepperend geluid. Dit geluid ervaren omwonenden als hinderlijk. De oorzaak hiervan wordt nader onderzocht.

Coördinator Mannus van den Berg geeft aan dat het Gilde, bestaande uit 10 personen, nu ruim drie jaar bestaat. ‘Het aantal boten dat de bruggen passeert is beperkt, zo’n 15 per jaar. We zien dit aantal graag toenemen, maar door het ontbreken van voorzieningen langs de grachten is dit niet direct te verwachten. Binnen de gemeente wordt hierover wel nagedacht, dus wie weet wat de toekomst brengt. Nu meren de boten langs ‘de Kaai’ af, waar wel goede voorzieningen aanwezig zijn.’

Wanneer er een boot de grachten op wil varen krijgt Mannus een seintje. ‘Bij het begin van de gracht staat een bord met daarop het telefoonnummer van de havenmeester van Genemuiden die mij vervolgens belt. Dan regel ik dat vrijwilligers worden opgetrommeld om de bruggen te openen. Bij mijn afwezigheid neemt Piet Folkersma deze coördinatie voor zijn rekening.’

Gepubliceerd door Klaas Jansen

2 reacties op “Brugwachtersgilde inspecteert Verlaatsbrug”

  1. Het hinderlijke lawaai ontstaat wanneer auto’s (te snel) over de brug rijden/denderen (busjes met/zonder aanhangers. Voor de hand ligt dat dit door losliggende planken in het wegdek komt. Veel omwonenden wachten met smart op de oplossing.

Nightstore