17 januari 2021 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Geen Biestemerk door corona

Geplaatst op: 8 september 2020

Tijdens de meeste edities van de Biestemerk kon je over de hoofden lopen, Foto Erik Eenkhoorn

Nadat Hasselt het Euifeest van de kalender zag gaan, moeten ook de Genemuider buren eraan geloven. Het jaarlijkse volksfeest op de derde dinsdag van oktober gaat ook niet door vanwege corona. Ook de traditionele kermis zal er niet zijn. “We willen voorkomen dat aangename momenten leiden tot verspreiding van het virus”, zegt burgemeester Bilder.

“We begrijpen goed dat heel veel mensen hier ieder jaar weer naar uitzien, maar op dit moment moeten we keuzes maken die pijn doen. De kans is natuurlijk groot dat de afstand niet gewaarborgd kan worden en dat is te gevaarlijk. Snert eten bij de familie -een goed Genemuidiger gebruik- kan natuurlijk wel, maar we adviseren om het aantal mensen dat men ontvangt te beperken”, vulde het gemeentebestuur aan tijdens een persmoment.

Of de oliebollenkraam wél naar de Tapijtstad komt, is nog onduidelijk. “Als dat verzoek binnenkomt, zal het in welwillendheid worden overwogen”, sluit Bilder af.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore