29 juli 2021 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

BGZ bepleit andere vorm van Knarrenhof

Geplaatst op: 11 september 2020

De locatie aan het Tijlswegje waarin de toekomst de Knarrenhof zal verrijzen

Buitengewoon Zwartewaterland pleit voor een andere vorm van De Knarrenhof. De bewonerscommissie van de Van der Vechtlaan heeft bezwaren tegen de komst van het gebouw voor senioren. Volgens Bastiaan Tamminga heeft dat vermoedelijk te maken met de vierkante vorm van de hofwoningen. “Kies je voor een rechthoekige variant dan blijft er vermoedelijk meer ruimte over voor groen.”

Wethouder Harrie Rietman wijst er op dat er al een lang traject achter de rug is. “Met deze variant zijn we de inspraak ingegaan. Daarover is veel enthousiasme, en de bewonerscommissie heeft bezwaren”, aldus Rietman, over het plan dat de inspraak is ingegaan.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “BGZ bepleit andere vorm van Knarrenhof”

  1. Er zijn altijd een paar mensen tegen bij elk plan, maar vaak zijn er veel meer voor, zo ook hier. Met het huidige plan hebben een klein aantal bezwaarmakers ad vd Vechtlaan overburen op 31meter (!) van hun voorgevel, en ook nog achter het groen. Menig Hasselters zou ervoor tekenen om de overburen zo ver van zich af te hebben, want in de meeste straten is dit maar 18meter. Maar voor sommigen lijkt dat nog niet genoeg. Het zou toch mooi zijn als medeburgers ook wat gegund wordt. Juridisch heeft ook niemand recht op uitzicht in Nederland en kunnen bezwaarmakers alleen maar vertragen. Hierdoor worden alle woningen duurder omdat de bouwkosten doorstijgen. En dat terwijl dit plan bijna 2jaar geleden aan de buurt was voorgelegd en wel goedgekeurd werd door hen. Vreemd als een paar spijtoptanten van hun eerdere instemming een heel keurig plan voor medeburgers uit Hasselt zo bejegenen. Een klein beetje meer verdraagzaamheid zou sieren.

Nightstore