29 juli 2021 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Winnaars gedichtenwedstrijd krijgen alsnog hun prijs

Geplaatst op: 12 september 2020

De gedichtenwedstrijd Dicht op vrijheidvan culturele organisaties SCAB, SCEG en SAKZ en de bibliotheek in de gemeente Zwartewaterland beleeft zijn finale op 23 oktober in het gemeentehuis in Hasselt.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst in de raadzaal worden de beste inzenders van gedichten over vrijheid beloond met een geldprijs en een cadeau. Er zijn zes winnaars: drie volwassenen en drie inzenders tot en met 12 jaar.

De jury bestaat uit neerlandicus Jan Kristen, communicatiespecialist Geke Mateboer en Hasselter stadsdichter Casper de Jong. De prijzen worden uitgereikt door burgemeester Eddy Bilder en cultuurwethouder Gerrit Knol.

Tijdens de bijeenkomst zingt de Deventer stadstroubadour Maarten van Veen wat vrolijke liederen. Eerder dit jaar gaf hij dicht-workshops op de basisscholen in Zwartewaterland, op het Agnieten College Zwartsluis en in zorgcentrum De Schans in Zwartsluis.

De dichtwedstrijd is begin 2020 op touw gezet als bijdrage aan de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland. Er zijn ruim honderdvijftig gedichten ingezonden. De prijsuitreiking moest worden uitgesteld vanwege de coronacrisis.

De finale op 23 oktober is van 19.00 tot 21.30 uur en gratis toegankelijk. De raadzaal wordt zo ingericht, dat bezoekers anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden. Aanmelden is verplicht; dat kan via scab-hasselt@hotmail.com.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore