26 januari 2021 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Lekker en laagdrempelig eten bij Lakrimi’s Boulevard

Geplaatst op: 21 september 2020

‘Twee keer de barbecue-pizza, staat genoteerd en bedankt voor uw bestelling.’ Het is net 11 uur in de ochtend en de lunchbestellingen komen al binnen Gea van Berkum van Lakrimi’s Boulevard. Ruim twee jaar zit zij met haar zaak gevestigd in het pand aan het straatje Achter het Pannenwerk. Met veel bezorgingen in coronatijd heeft Gea afgelopen maanden de pizza- en dönerzaak goed draaiende weten te houden.

Gea zit aan de bar met een kop thee. De vertegenwoordiger van de drankengroothandel komt even langs voor een laatste update. Ondertussen is haar moeder al een paar uur bezig alles spic en span te krijgen. “Zij is een echt horecamens, is gepensioneerd maar ziet altijd voldoende werk liggen en doet het graag”, vertelt Gea over Lakrimi’s dat nog steeds een echt familiebedrijf is met meerdere generaties actief achter de bar, in de keuken en in de bezorging.

Ruim twee jaar na de verhuizing van de Nieuwstraat naar het pand met uitzicht over de rivier kijkt de horecaonderneemster tevreden terug op de move. “Wij hebben hier een grotere keuken en het terras vol in de zon. Ik vond dit altijd al een mooi pand en toen de kans voorbijkwam, wist ik dat ik hem moest grijpen.”

De afhaal en de bezorging is sindsdien de lucht in gegaan, zeker in deze coronatijd waarin minder mensen buiten de deur eten. “Ik heb het geluk gehad dat de ‘achterkant’ altijd open kon blijven”, vertelt Gea die wel het cafégedeelte een tijd moest sluiten. Inmiddels stroomt het bier alweer een tijdje door de tapkranen en zit het terras geregeld vol met mooi weer.

Om de bezorging te verbeteren, zowel in Hasselt als Genemuiden, heeft Lakrimi’s sinds het voorjaar ook een vestiging in Genemuiden. “Doordat de tijdsdruk van de bestellingen in Genemuiden eraf is, kunnen we nu in Hasselt veel sneller bezorgen en de service op alle fronten verhogen.”

Jarenlang was in het pand van Lakrimi’s Boulevard vooral ‘natte horeca’ gevestigd, met de bruine kroeg Ruimzicht voor veel Hasselters nog vers in het geheugen. Maar dat het nu ook een plek is om lekker te eten voor een schappelijke prijs, is niet voldoende bekend vindt Gea. “Hasselters hebben nog niet echt door wat hier de mogelijkheden zijn. Het is heel laagdrempelig om hier met het hele gezin te komen. Voor 15 euro per persoon kan je hier heel leuk eten en heb je er een drankje bij. Het is hier gemoedelijk en kinderen hebben hier de ruimte om te spelen.” Voor de koudere maanden wil Gea met leuke acties komen om dat deel van haar zaak te promoten. “Houdt onze site dus goed in de gaten de komende tijd.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore