26 januari 2021 Gebruikers online: 33
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

De man met de hamer: Erik Akkerman

Geplaatst op: 22 september 2020

Erik Akkerman (37), voorzitter van de Oranjevereniging bijt het spits af in onze nieuwe rubriek: De man met de hamer. Hij is geboren en getogen in Staphorst en woont vanaf 2017 met vrouw en dochter aan de Heerengracht in Hasselt.

‘’Ik kende mensen uit het bestuur van de Oranjevereniging en werd al snel benaderd met de vraag om een bestuursfunctie in te vullen. Het eerste jaar ‘liep ik mee’ om ervaring op te doen en vanaf begin dit jaar vervul ik de rol van voorzitter. Redenen voor mij om dit op te pakken waren dat ik het van belang vind om wat voor de Hasselter gemeenschap te betekenen en hierdoor meer mensen uit Hasselt leer kennen”.  

Zijn brood verdient hij als IT-projectmanager bij het softwarebedrijf iASSET in Harderwijk. “Hier houd ik me bezig met de ontwikkeling van software voor assetmanagement bij vooral gemeenten en provincies. Hierbij gaat het om een set van procedures en tools voor het optimaliseren van de prestaties van fysieke bedrijfsmiddelen zoals installaties, wegen en gebouwen gedurende de gehele levenscyclus.” Voor de nodige beweging zit hij regelmatig op de racefiets en loopt hard als lid van de loopafdeling van Trainingsgroep Het Zwartewater.  

Evenementen 

De Oranjevereniging telt circa 2.500 leden en organiseert jaarlijks vier evenementen: Koningsdag, Nationale Herdenking, Euifeest en Sinterklaasfeest. 

Vanwege corona werd al snel duidelijk dat de aubade, optocht en Koningsloop als vaste onderdelen van de Koningsdag op 27 april uiteraard niet door konden gaan. Met de organisatie van versierde fietsen en een kleurplatenactie konden we toch wat voor de kinderen betekenen.” 

Ook de Nationale Herdenking op 4 mei vond in aangepaste vorm plaats. In goede samenwerking werden door vertegenwoordigers van gemeente, Joodse gemeenschap en Interkerkelijke Kontaktgroep kransen gelegd bij het herdenkingsmonument op de markt en bij de Joodse begraafplaats. De scouting leverde vanwege 75 jaar bevrijding hieraan een bijdrage met herdenkingsstenen in een fraai mozaïek.”  

En dan natuurlijk het Euifeest, voor vele Hasselters de jaarlijkse klap op de vuurpijl. “We kregen al vroegtijdig signalen uit de samenleving om het Euifeest te cancelen. Als bestuur hebben we eerst nog afgewacht. Maar al snel werd duidelijk dat ook gezien de onzekere situatie, benadering sponsoren en nodige tijd van voorbereiding dit volksfeest er dit jaar helaas niet inzat.”  

Wat dit jaar nog wel op de agenda staat is het Sinterklaasfeest op zaterdag 14 november. De gebruikelijke intocht met de boot kan gezien het vele publiek niet doorgaan. Maar we zijn bezig met een alternatief en onderzoeken de mogelijkheden om een ‘drive-through’ te organiseren. Dit betekent dat kinderen en ouders lang de Sint en Pieten heenrijden voor een korte ontmoeting. Hiermee wordt groepsvorming voorkomen. We zijn nog in overleg met de gemeente of dit haalbaar is. Binnenkort is hier duidelijkheid over en laten we dit weten.”   

Toekomst 

Erik geeft aan dat een voltallige bezetting van het bestuur een belangrijk punt van aandacht is.  

De optimale bezetting is zeven bestuursleden, maar volgende maand nemen twee bestuursleden afscheid. Ook een jaar later vertrekken nog eens twee bestuursleden. Het mag duidelijk zijn dat aanvulling van nieuw bloed in het bestuur broodnodig is om het voortbestaan en continuïteit van de Oranjevereniging te waarborgen. Daarnaast zijn nieuwe vrijwilligers meer dan welkom. Wie belangstelling heeft voor een bestuursfunctie of als vrijwilliger een bijdrage wil leveren, kan een mail sturen naar info@oranjevereniging-hasselt.nl

Bij alles wat we wel en niet mogen en willen organiseren staat gezondheid voorop. Voor iedereen, dus ook voor de Oranjevereniging, is de toekomst vanwege corona ongewis. Maar ons bestuur en vrijwilligers staan te trappelen om wanneer mogelijk weer volop aan de slag te gaan.” 

Dit was de eerste aflevering in onze serie ‘De man/vrouw met de hamer’. Hier stellen wij regelmatig een voorzitter van een (sport)vereniging voor aan onze lezers. Daarmee krijgt de vereniging een ‘gezicht’ en vergroten we het inzicht in het belang van verenigingen voor de Hasselter samenleving. Vindt u dat een bepaalde vereniging extra aandacht verdient? Laat het ons weten via redactie@hasseltactueel.nl en wij nemen contact met u op.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore