18 januari 2021 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

BGZ: ‘Grootste deel crossbaan is weg’

Geplaatst op: 24 september 2020

Kira Fijn van Buitengewoon Zwartewaterland (BGZ) heeft opnieuw aandacht gevraagd voor de fietscrossbaan. Die heeft de gemeente onlangs aangepakt. “Maar met het weghalen van de berg puin is ook het grootste deel van het parcours verwijderd”, vindt Fijn, die wil dat de gemeente meer doet om de baan weer aantrekkelijker te maken.

Volgens wethouder Harrie Rietman was de baan een burgerinitiatief, maar de initiatiefnemers hebben sinds 2018 geen onderhoud meer gepleegd. Hij wil daarom graag samen met de burgers, of nieuwe belangstellenden, naar de baan kijken, zo stemde hij toe met een voorstel van de PvdA en BGZ.
Rietman bestrijdt dat de gemeente de baan niet wil opkalefateren omdat er plannen voor parkeerplaatsen zouden zijn. “Dat is absoluut niet het geval”, aldus de wethouder.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore