26 januari 2021 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Niks onwettelijks rondom coronahaard Genemuiden

Geplaatst op: 24 september 2020

Bij de familiebijeenkomst waarbij Genemuidenaren met het coronavirus zijn besmet is niets onwettelijks gebeurd. Dat stelt burgemeester Bilder donderdag in de gemeenteraad op vragen van BGZ. “Het ging om een bijeenkomsten met eerder twintig dan vijftig aanwezigen. Dat kun je in de sfeer van de handhaving niet voorkomen. Het is slechts een advies om niet meer dan zes personen in je huis toe te laten”, aldus Bilder.

Bij de bijeenkomst waren mensen aanwezig die besmet waren zonder dat ze het wisten. Vier aanwezigen raakten daarna besmet en dat aantal loopt op, zegt de burgemeester. Die meldde ook dat de gemeente investeert in een extra BOA die gaat toezien op naleven van de coronamaatregelen. Volgens Bilder gaat dat in de horeca en bij de verenigingen overigens in grote lijnen goed. “We treffen slechts sporadisch iets aan wat niet klopt. En als we dat melden, wordt er snel actie ondernomen.”

Zorgen over het toenemende aantal besmettingen heeft Bilder zeker. IJsselland zit volgens hem niet bij de regio’s waar strengere maatregelen worden genomen. “Maar dat kan volgende week wel het geval zijn”, zegt de burgemeester. Hij drukt nogmaals op het hart om anderhalve meter afstand te houden. “Want als de maatregelen weer strenger worden, is dat te wijten aan het feit dat we ons niet voldoende aan de maatregelen houden.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore