18 januari 2021 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zelf een stappenteller maken in de bibliotheek

Geplaatst op: 24 september 2020

Misschien heb je zelf al een stappenteller en anders ken je vast wel iemand die dit heeft. Sommigen gebruiken een speciale fitbit, anderen hebben een teller op hun smartphone of horloge. Maar heb jij je wel eens afgevraagd hoe jouw horloge of smartphone nu eigenlijk weet hoeveel stappen je maakt en hoe dit gemeten wordt?  

Het KennisLab van Bibliotheek Steenwijk beschikt over een aantal mirco-bits, die nemen zij mee naar Bibliotheek Hasselt. Micro-bits zijn minicomputers die je zelf kunt programmeren. In de workshop ‘Stappen tellen’ leer je zo’n micro-bit te programmeren en hoe jouw horloge of smartphone de stappen telt.

En natuurlijk gaan we onze zelfgebouwde stappentellers ook uittesten bij een korte speurtocht in de omgeving van de bibliotheek.

De workshop is op woensdag 14 oktober van 15.00 – 17.00 uur voor kinderen van 10 tot 14 jaar. De kosten voor deelname bedragen € 3,50.

In verband met het beperkt aantal beschikbare plaatsen en de coronamaatregelen is vooraf aanmelden noodzakelijk. Nieuwsgierig geworden? Doe dan mee en geef je snel op in de Bibliotheek of via www.bibliotheekzwartewaterland.nl

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore