19 januari 2021 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bilder: ‘kans dat we binnenkort weer op slot gaan’

Geplaatst op: 26 september 2020

“Als we zo door gaan bestaat de kans dat we over één of twee weken weer op slot zitten”, vertelde burgemeester Bilder vanmorgen op Zwartewater FM. Hij gaf daar weer een update over de laatste stand van zaken omtrent COVID-19 in de gemeente.

De afgelopen vier weken zijn er dertig besmettingen gemeld in de gemeente. “Dat vind ik zorgwekkend. We hebben besmettingen in alle kernen maar Genemuiden vormt hierin de koploper. Deze zijn ontstaan in een familiesfeer waarbij mensen niets onwettigs deden. Ik roep toch op om grote bijeenkomsten bij voorkeur niet te laten plaatsvinden.”

De gemeente houdt de cijfers van de GGD aan. “We zijn wel in discussie, we willen als gemeente graag de cijfers per kern. Die krijgen we nu niet. Het is voor de inwoners erg relevant om te weten in welke kernen veel besmettingen zijn. Verder moeten we ons realiseren dat we allemaal een bijdrage moeten leveren om dit virus tegen te gaan. De gemeente huurt een extra BOA in en ook de politie gaat steviger controleren op het naleven van de maatregelen. Al doelt de gemeente er op om mensen eerst aan te spreken voordat een boete volgt.”

De burgervader sluit af: “Paniek is er nog niet. Reden tot zorg echter wel. We moeten de huidige situatie ernstig opnemen.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

2 reacties op “Bilder: ‘kans dat we binnenkort weer op slot gaan’”

  1. Ik sluit me hier volledig mee aan. Het is veel te druk in de supermarkten Gewoon weer invoeren 1 persoon per huishouden die boodschappen gaat doen. Samen zijn we verantwoordelijk om het Coronavirus binnen de perken te houden

  2. Laten ze dan eens beginnen in de supermarkten. Te gek voor woorden hoeveel mensen er binnen mogen. Verplicht mondkapjes. Erger mij blauw en ga kwaad de winkel uit. Soms de neiging om iemand met mijn kar een stoot te geven. Personeel dat gewoon achter of voor je langs gaat en dan de mensen die er schijt aan hebben. Doe er wat aan.helaas werk ik de hele week anders zou ik graag gaan posten.

Nightstore