27 januari 2021 Gebruikers online: 9
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia eert trouwe verzorger Ruud Lubbers met vernoeming tribune

Geplaatst op: 26 september 2020

Foto's Gerrit Slurink

De vernieuwde tribune van Olympia’28 draagt vanaf zaterdag de naam van Ruud Lubbers. Na de wedstrijd tegen Rouveen vond de officiële ingebruikname plaats. Hierbij was de verraste Ruud aanwezig. Reden voor deze naamgeving is dat hij 45 jaar met veel passie als verzorger van Olympia optrad.

Inmiddels is Daphne Schepers als zijn opvolger aan de slag gegaan. Maar Ruud blijft beschikbaar bij haar afwezigheid. De vernieuwde tribune is onder meer voorzien van groen witte stoeltjes.

Na afloop van de wedstrijd tegen Rouveen is Ruud, zoals bij de meeste wedstrijden, het eerst in de kleedkamer. Ruud was verbaasd dat hij weer uit de kleedkamer gehaald werd voor de opening van de tribune.

Helemaal verrast was hij toen hij buiten kwam en zijn vrouw Alie zag met kinderen en kleinkinderen. Dit was geregeld door enkele oudgedienden. Na een toespraak van Olympia-voorzitter Martien Wursten, die memoreerde naar zijn 45 jarig functie als verzorger, verrichte hij de opening door een doek weg te halen. Toen hij zijn eigen naam zag staan, “Ruud Lubbers tribune” raakte hij geëmotioneerd.

In zijn woorden dankte hij niet alleen de vereniging maar ook God die hem zo’n goede gezondheid geeft dat hij dit allemaal nog kan doen op 80-jarige leeftijd. Hem werd nog een bos bloemen overhandigd die hij snel aan vrouw Alie gaf. Zo werd het nog een feestelijk einde na de domper van de verloren wedstrijd tegen Rouveen.

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore