19 januari 2021 Gebruikers online: 9
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia op puntenjacht in Elspeet zonder publiek

Geplaatst op: 30 september 2020

(door Gerrit Slurink) Komende zaterdag 3 oktober staat voor Olympia’28 de derde competitiewedstrijd op het programma. In Elspeet is de vv Elspeet de gastheer. Vorig seizoen op 5 oktober vond de eerste ontmoeting in de geschiedenis plaats tussen beide teams. In Elspeet liepen de Hasselters tegen een 3-1 nederlaag op.

Olympia’28 had veel balbezit maar kon dit niet in doelpunten omzetten. In de 5e minuut bracht Bart van den Hoorn Elspeet op een 1-0 voorsprong. Vlak voor de rust scoorde Jan Koedijk na een goede aanval de gelijkmaker. Lang kon Olympia’28 daar niet van genieten want een minuut later was het Niels van der Steeg die de 2-1 aan liet tekenen. In de tweede helft probeerde Olympia’28 wel de gelijkmaker te forceren maar overtuigend was het niet. Emiel Goud, die een ware plaag voor de Hasselter verdediging was, scoorde vlak voor tijd nog de 3-1. Het was toen tevens de derde nederlaag op rij voor Olympia’28.

Na twee nederlagen dit seizoen voor Olympia’28 is de uitgangspositie hetzelfde als vorig jaar. Zaterdag kan men revanche nemen op in Elspeet om een derde nederlaag op rij te voorkomen. Men moet dan wel punten pakken en winst zaterdag betekent ook dat men Elspeet passeert op de ranglijst. Het team van trainer Norbert Koelewijn staat op een 10e plaats met 1 punt uit 2 wedstrijden en een doelsaldo van -2 (4-6). Thuis werd de seizoenouverture terecht met 2-4 verloren van Swift’64 dat Elspeet vooral in de problemen bracht door het hanteren van lange ballen. Afgelopen zaterdag speelde men in Zwolle met 2-2 gelijk bij HTC. In de eerste helft een beter Elspeet dat gezien de kansen slechts met een 1-0 voorsprong ging rusten. In de tweede helft was HTC de bovenliggende partij en kwam op een 2-1 voorsprong. In de slotfase viel, gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd, de verdiende gelijkmaker.

Olympia’28 staat na 2 nederlagen op een 11e plaats met een negatief doelsaldo van -3 (1-4). Afgelopen zaterdag verloor het team van trainer Hans Roeland met 2-1 van sc Rouveen waar, gezien het vertoonde spel, een gelijkspel op zijn plaats was geweest. Olympia’28 had de pech dat een vrije trap van Jasper van der Stouw in de vijfde minuut tegen de onderkant van de lat vloog. Verder creëerde men niet veel kansen in de eerste helft. Rouveen kwam op een 0-1 voorsprong en dat was tevens de ruststand. In de tweede helft een ander Olympia’28 dat ging jagen op de gelijkmaker. Dat bood Rouveen wel ruimte om te counteren en uit een corner wist men de stand naar 2-0 te brengen. Een tegenslag voor de mannen van Roeland maar men bleef niet bij de pakken neer zitten. Olympia’28 bleef knokken voor een goed resultaat maar verder dan een doelpunt van Jeffrey van de Belt kwam men niet. Niet weggespeeld en toch verliezen was zuur voor de Hasselters maar het goede spel uit de tweede helft biedt genoeg reden tot optimisme voor het behalen van een goed resultaat in en tegen Elspeet komende zaterdag. Als supporters kunnen wij er niet bij zijn maar wij hopen dat Hans Roeland en zijn team ons verrassen en de punten mee naar Hasselt nemen. Veel succes!!

 

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore