24 januari 2021 Gebruikers online: 39
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Op de Hoeksteen start met typeles onder schooltijd

Geplaatst op: 30 september 2020

GBS Op de Hoeksteen start met typeles onder schooltijd. Op dinsdag 22 september is daarom een samenwerking ondertekend met het computeropleidingscentrum BA&T.

De typelessen worden gegeven aan de kinderen uit de groepen zeven. Zij krijgen tweeëntwintig weken lang elke week klassikaal een uur typeles. De benodigde materialen voor de typeles worden door de school beschikbaar gesteld. ‘Het enige wat ouders moeten doen is tijd maken om thuis met hun kinderen te oefenen’, zegt Egbert Prins, directeur van Op de Hoeksteen.

Dat Op de Hoeksteen voor de typelessen kiest past volgens Egbert bij de huidige tijd. ‘Wij leiden kinderen op voor de toekomst waarbij de computer niet meer weg te denken is. Dat staat ook in ons schoolplan. Leerlingen gebruiken voor hun lessen op school steeds vaker de computer en zullen, welk beroep er ook gekozen wordt in de toekomst, hier ook mee dienen te kunnen werken.’

Op de Hoeksteen vindt het daarom dan ook heel belangrijk dat kinderen op de basisschool leren om op een goede manier het toetsenbord te gebruiken en goed leren typen, zodat ze goed zijn voorbereid op het voortgezet onderwijs en voor hun toekomstige beroep. Goed kunnen typen is een van de 21ste-eeuwse vaardigheden die voor de toekomst van een kind belangrijk is. Daarom krijgt groep 7 typeles onder schooltijd.

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore