24 januari 2021 Gebruikers online: 15
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Onverantwoord om fysiek te vergaderen’, stellen drie fracties

Geplaatst op: 1 oktober 2020

De fracties van CDA, VVD en BGZ hebben besloten vanavond niet deel te nemen aan de informatieavond . Zij vinden het onverantwoordelijk om in deze tijden van corona, fysiek bijeen te komen.

De gemeente heeft voor vanavond een informatie-avond gepland voor raadsleden. De urgentie van fysiek bijeenkomen zien het CDA, VVD en BGZ niet. Genoemde partijen vinden het geen goed signaal naar de gemeenschap toe en onverantwoordelijk vanwege gezondheid in relatie tot Covid-19.
“De overige partijen hebben zich terughoudend opgesteld wanneer het gaat om digitaal te vergaderen. Dit in tegenstelling tot het landelijke advies om vanuit huis te werken”, schrijven de drie partijen in een persverklaring donderdag.

Reactie PvdA
Astrid Dijkstra reageert namens het PvdA dat haar partij zeker wel open staat om digitaal te vergaderen. “Mede op initiatief van het PvdA is bijvoorbeeld ook besloten dat alle verdere vergaderingen in oktober digitaal worden gehouden. Het moet altijd veilig en openbaar”, stelt Dijkstra. “Voor deze vergadering van donderdag zijn er trouwens verscherpte maatregelen genomen door slechts met een minimaal aantal raadsladen bij elkaar te komen.” Dijkstra las de afmelding van BGZ, CDA en VVD aan het begin van de avond. Zij vindt het kwalijk dat de partijen verstek laten gaan zonder met een concreet alternatief te komen om de agendapunten van de geplande informatiebijeenkomst te bespreken. “We kunnen niet de gemeente onbestuurd laten, en zij nemen vanavond geen verantwoordelijkheid.”

Het CDA heeft volgende week een ledenvergadering gepland. Er wordt vanuit het CDA per dag bekeken of deze doorgang kan vinden. BGZ doet fractie overleggen sinds maart digitaal.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “‘Onverantwoord om fysiek te vergaderen’, stellen drie fracties”

Nightstore