26 januari 2021 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Workshops MaakMeeMaand in bibliotheek

Geplaatst op: 1 oktober 2020

Ook bij Bibliotheek Hasselt kun je in oktober allerlei nieuwe technieken, creatieve uitvindingen en innovatieve maakprocessen ontdekken. Meekijken, meedóen en beleven, dat is waar het tijdens de MaakMeeMaand om draait!                                                                                                     

Ozobot 

Tijdens de eerste workshop in de MaakMeeMaand ga je aan de slag met de Ozobot. Een Ozobot is een klein robotje die je kunt programmeren met behulp van kleuren, lijnen en/of een simpele programmeertaal. Ga aan de slag met het tekenen van gekleurde lijnen op papier en zie Ozobot vervolgens je opdracht uitvoeren. Laat je niet van de wijs brengen door zijn kleine formaat, Ozobot kan een heleboel! Deze workshop is op donderdag 8 oktober van 15.30 – 17.00 uur voor kinderen vanaf 5 jaar. 

Experimenteer met zonnecellen 

Op veel daken en in weilanden zie je ze staan, zonnecellen. Ook op het dak van de bibliotheek. Hiermee wordt zonne-energie gewonnen. Tijdens deze workshop ga je jezelf uitdagen hiermee te experimenteren. Zonne-energie is energie van de zon in de vorm van warmte en licht. Bouw een zonnecel met losse elektronica onderdelen en stuur daarmee een propeller aan. Lukt het jou om beweging uit de zon te halen? Deze workshop is op vrijdag 16 oktober van 15.30 tot 17.00 uur voor jeugd van 8 t/m 15 jaar. 

Ontdek de programmeerwereld van Homey, de huisrobot 

Artificial Intelligence (AI) is overal, ook in onze thuisomgeving. Simpel gezegd heeft AI betrekking op systemen of machines die onze eigen intelligentie nabootsen om taken uit te voeren. AI verbetert zichzelf tijdens dat proces op basis van de vergaarde informatie. Volwassenen en kinderen zijn zich niet bewust dat zij dagelijks met deze technologie in contact komen. Recent onderzoek uit Japan toont aan dat een huisrobot bepaalde behoeften op sociaal vlak kan invullen. 

In deze workshop ga je in gesprek met de huisrobot Homey. Je laat Homey uiteenlopende opdrachten uitvoeren (“Homey, doe de lamp aan!”). Gaandeweg leert de huisrobot je steeds beter kennen en wordt slimmer! Je ervaart zo de invloed die je kunt hebben op AI gedreven technologie. Deze workshop is op donderdag 22 oktober van 15.30 tot 17.00 uur voor jeugd van 6 t/m 12 jaar en van 19.00 – 20.30 uur voor iedereen van 13 jaar en ouder. Dus ook voor volwassenen. 

Aanmelden 

Alle bovenstaande genoemde workshops vinden plaats in Bibliotheek Hasselt in samenwerking met Tetem. Deelname bedraagt € 2 voor bibliotheekleden en € 3 voor niet leden. We hebben maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan via onze website www.bibliotheekzwartewaterland.nl of in de bibliotheek. In verband met de beschikbaarheid en de coronamaatregelen wordt reserveren aanbevolen. Ons volledige programma is terug te vinden op onze website. Neem voor meer info contact op met Romy Tiemes: 06-38403269 of r.tiemes@bibliotheekkopvanoverijssel.nl 

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore