26 januari 2021 Gebruikers online: 38
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Ook mondkapjesadvies leerlingen Agnieten College

Geplaatst op: 5 oktober 2020

Ook leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis zal worden verzocht om een mondkapje te dragen in de school. “Al zullen we dit niet gaan afdwingen”, merkt directeur Gert Voerman op.

De middelbare school volgt hiermee het landelijke advies op. “Morgen gaan we de ouders inlichten en bijpraten over dit besluit. Dit gaat dan vanaf woensdag in, morgen zijn de leerlingen thuis vanwege een studiedag. Het blijft uiteindelijk de verantwoordelijkheid van de ouders. Wij gaan leerlingen niet dwingen om een mondkapje voor te doen”, vult Voerman aan.

Het mondkapjesadvies geldt in Zwartsluis vooralsnog tijdens de ‘beweegmomenten’. Zo wordt leerlingen gevraagd om tijdens de leswissel of in de pauze een kapje op te doen. “Als leerlingen wat willen eten kan hij even af. Tijdens de praktische lessen, zoals zorg en welzijn, verzoeken we de jongeren een mondkapje te dragen”, sluit Gert Voerman af.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore