27 januari 2021 Gebruikers online: 13
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia in thuiswedstrijd met BAS op puntenjacht

Geplaatst op: 7 oktober 2020

Foto Daan Luiting/Olympia'28

(door Gerrit Slurink)Zaterdag a.s. staat voor Olympia’28 de vierde competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander op ons sportpark “’t Hoenbroeck” is BAS uit Biddinghuizen. Vorig seizoen vond er door het stilleggen van de competitie geen ontmoeting in Hasselt plaats tussen beide teams. Het seizoen ervoor, op 29 september 2018, verloor Olympia’28 thuis met 2-3 van BAS.

BAS was in de eerste helft de bovenliggende partij. In de 30ste minuut scoorde Patrick Woud de 0-1 binnen uit een vrije trap vanaf twintig meter. Tien minuten later was het Olympia dat langszij kon komen via een penalty. Dieter Kroek verzuimde echter om deze te verzilveren. Olympia kwam de tweede helft beter uit de kleedkamer, maar BAS was gevaarlijker voor het doel. Onnodig balverlies leidde de 0-2 van Stefan Tolhoek in waardoor de wedstrijd in de 66e minuut gespeeld leek. In de 81e minuut was het echter Jeffrey van de Belt die de 1-2 binnenschoot.  Vijf minuten na de aansluitingstreffer kreeg Olympia  wederom een penalty en ditmaal werd deze binnen geschoten door Willard Visscher. Vanaf de aftrap probeerden beide ploegen alsnog de drie punten over de streep te trekken. Hierin was BAS de gelukkigste van de twee, een voorzet vanaf de zijkant werd tegen Erik van de Kolk aangeschoten en was niet meer te keren door Jeroen Bos.

Vorig seizoen speelde Olympia’28 wel in Biddinghuizen en verloor toen met 4-2. Het team van trainer Arjen Bredewolt, die aan zijn derde seizoen bij BAS is begonnen, startte goed in de competitie met twee overwinningen. Thuis werd er met 2-1 gewonnen van HTC en bij Zwolsche Boys boekte men een 1-0 overwinning. Afgelopen zaterdag werd de thuiswedstrijd tegen vv Oene afgelast i.v.m. coronabesmetting bij Oene. Bas staat na 2 wedstrijden op een 4e plaats met 6 punten uit 2 wedstrijden en een doelsaldo van +2 (3-1). Koplopers zijn DSV’61 en de vv Hattem beide met 9 punten uit 3 wedstrijden.

Olympia’28 liet zich afgelopen zaterdag van een wel heel slechte kant zien door bij de vv Elspeet met 7-2 te verliezen. Wij kunnen wel weer spreken van een valse start en dit voor het derde seizoen op rij. Waren het drie nederlagen op rij in het seizoen 2018/19, vorig seizoen vijf nederlagen op rij alvorens het de goede kant op ging. Het team van trainer Hans Roeland staat op een voorlaatste plaats met 0 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van -8 (3-11). In Elspeet was men volstrekt kansloos. Na een goed half uur keek men al tegen een 3-0 achterstand aan alvorens Ceran Lau de ruststand op 3-1 bracht. Na de pauze liep Elspeet verder uit naar 6-1 waarna Patrick Reuvekamp de 2e treffer voor Olympia’28 wist te scoren. In de 90ste minuut was het Elspeet dat de eindscore op 7-2 bepaalde.

Het is te hopen dat ook nu na drie verloren wedstrijden het tij keert en Olympia’28 de punten thuis kan houden tegen BAS dat in de eerste twee wedstrijden ook niet groots speelde maar wel won. Van HTC werd er in blessuretijd gewonnen en ook tegen Zwolsche Boys was het een gelukkige overwinning. Maar voor een gelukkige overwinning zullen ook Hans Roeland en zijn jongens komende zaterdag gelijk tekenen. Wij houden ons maar en beetje vast aan wat Elspeet in hun verslag over Olympia’28 memoreerde: “De inzet is er wel maar het voetballend vermogen ontbreekt simpelweg”. Voor een positief resultaat zaterdag is dat eerste uiteraard weer nodig en voetballend vermogen zal er toch een keer uit moeten komen gezien de samenstelling van de selectie. Op naar de eerste drie punten en supporters mogen er nog niet bij zijn maar namens al die Olympia’28 getrouwen wensen wij ons vlaggenschip in ieder geval veel succes!!!

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore