27 januari 2021 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Realisatie bouwplan Dedemsvaartlocatie Hasselt om de Weede door Van der Steeg

Geplaatst op: 8 oktober 2020

Impressie

De verwachting is dat het bouwplan in verkoop gaat in het voorjaar van 2021. 

In het voorjaar van 2020 is aan vier geselecteerde ontwikkelaars gevraagd om een bouwplan te ontwikkelen voor de Dedemsvaartlocatie in de wijk Hasselt om de Weede.

Een deskundige commissie heeft de plannen beoordeeld op stedenbouw en architectuur, de presentatie, het plan van aanpak en de planning en duurzaamheid. Het plan van Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen uit Genemuiden is het best passende plan voor deze locatie. Het bestemmingsplan voor dit terrein is afgelopen week in procedure gebracht.

De Dedemsvaartlocatie is onderdeel van de wijk Hasselt Om de Weede en, binnen de landelijke setting, de ‘stedelijke entree’ van de wijk. Voor de ontwikkeling van de Dedemsvaartlocatie zijn door de gemeente stedenbouwkundige randvoorwaarden opgesteld. Binnen deze locatie kunnen 12 woningen worden gebouwd, waaronder één blokje twee-onder-één-kapwoningen en een aantal gezinswoningen en levensloopbestendige woningen.  

Ontwerp past uitstekend binnen stedenbouwkundige en architectonische randvoorwaarden

Het bouwplan bestaat uit een klassiek en symmetrisch vormgegeven ‘herenboerderij’ met een statige en voorname uitstraling. Wethouder Gerrit Knol: “Het plan heeft een sterke architectonische kwaliteit en er is sprake van een fraai samenhangend geheel. De typische accenten van de herenboerderij, zoals de witte horizontale spekbanden en kozijnen, de donkergroene luiken, een sierlijke kroonlijst bij de goot en de schoonstenen zijn duidelijk herkenbaar. De rijwoningen in schuurtypologie sluiten goed aan bij het hoofdgebouw, maar onderscheiden zich er wel van. Dit plan versterkt de kwaliteit van de wijk Hasselt Om de Weede en sluit goed aan op het omliggende terrein. Ik wil Van der Steeg feliciteren met de overwinning.”

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore