17 januari 2021 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Verbazing over nieuwe aansluiting Breman

Geplaatst op: 8 oktober 2020

PvdA en VVD zijn verbaasd dat Breman ‘ineens’ een nieuwe aansluiting heeft op de Zwartewaterweg. Volgens Klaas Eenkhoorn en John Smits is dit een onveilig punt. “Waar waren de verkeersdeskundigen met hun gedachten toen ze besloten dat dit verkeersveilig is”, aldus Eenkhoorn. Beide partijen storen zich ook aan het gebrek aan communicatie van de provincie, die toestemming gaf voor de aansluiting.

Wethouder Slingerland is het met dat laatste eens. “De provincie heeft dit gepubliceerd in de Staatscourant, blijkbaar in de gedachte dat inwoners die krant ’s avonds met de pantoffels aan bij de open haard gaan lezen. Publiceer dat in kranten die mensen ook echt lezen”, aldus de wethouder. Belanghebbenden kunnen volgens hem nog wel bezwaar maken. Smits betwijfelt of de situatie dan nog weer ongedaan kan worden gemaakt. De gemeente wil de weg voorlopig niet overnemen, benadrukte Slingerland. “We gaan geen onveilige weg overnemen.”

Volgens Slingerland heeft Breman in 2018 gevraagd of een aansluiting mogelijk was. Provincie en gemeente stelden toen dat het bedrijf met een particulier en Rijkswaterstaat in gesprek moest gaan. Die zijn eigenaren van de grond naast de weg. Toen dat niets opleverde, klopte Breman weer aan bij de provincie met de nieuwe aansluiting als resultaat.

Slingerland ergert zich aan het gebrek aan communicatie van Overijssel. “We moeten de provincie meerdere malen op het hart drukken om goed te communiceren met onze inwoners”, aldus de wethouder, ook met recente ervaringen in Zwartsluis in het achterhoofd. Daar voelde de bevolking zich ook overvallen door de aankondiging van grootscheepse wegwerkzaamheden.

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 reacties op “Verbazing over nieuwe aansluiting Breman”

  1. dan moeten wij als burgers zelf maar het initiatief nemen , als een blind paard het niet zien wil nemen wij toch zelf de teugels in handen

  2. Ik zag hem vanavond en inderdaad niet echt een veilige aansluiting. Dit is vragen om ongelukken zo.
    Hoe in vredesnaam kun je zoiets goedkeuren. Ik dacht dat je als behandelaar van zo’n aanvraag ruim gestudeerd moet hebben om een veilig en degelijk advies te kunnen geven. Echt kleuterwerk en let maar op hij komt er gewoon, dit word nooit weer terug gedraaid!!
    Echt kansloos zo.

Nightstore