17 januari 2021 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Twaalf honden omgekomen bij grote schuurbrand aan Havezatheweg

Geplaatst op: 12 oktober 2020

Aan de Havezatheweg tussen Zwolle en Hasselt (nabij Genne) ontstond  maandagmiddag rond 14.30 uur een grote brand in een schuur van een hondenfokkerij waar Friese Stabijs worden gefokt. Daarbij zijn 12 honden omgekomen bevestigt een woordvoerder van de veiligheidsregio IJsselland. Zeker vijf honden hebben de brand wel overleefd.

De woning, op nog geen vijf meter van de schuur, is er nagenoeg ongeschonden doorgekomen. Of de bewoners ten tijde van de brand thuis waren is onbekend. Ook de oorzaak van brand is maandagmiddag nog niet duidelijk.

De brandweer had het opgeschaald naar zeer grote brand met korpsen uit de regio die ter plekke waren. Er is waarschijnlijk geen asbest vrijgekomen bij de schuurbrand. De rookwolk was volgens een Twitteraar nog te zien in Ommen. Rond 16.00 uur is het vuur gedoofd en is het zwart verkoolde geraamte van de schuur zichtbaar geworden tijdens het nablussen.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Eén reactie op “Twaalf honden omgekomen bij grote schuurbrand aan Havezatheweg”

Nightstore