17 januari 2021 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Geplaatste bladkorven niet voor particulier gebruik

Geplaatst op: 13 oktober 2020

Foto gemeente Zwartewaterland

Deze week plaatst de gemeente op verschillende locaties bladkorven. Deze bladkorven zijn bedoeld voor het opruimen van bladafval afkomstig uit openbaar gebied. Het inwerpen van bladafval of ander tuinafval vanaf particulier terrein is niet toegestaan.
“Uit ervaring van voorgaande jaren blijkt dat de bladkorven ook gebruikt worden voor particulier (tuin) afval. Hier zijn de korven nadrukkelijk niet voor bedoeld. Ook takken mogen niet in de bladkorven worden gegooid, omdat dit problemen oplevert bij het legen van de korven. Wanneer er vaker dan één keer ander afval in de korf zit, verwijdert de gemeente de bladkorf en plaatst deze niet meer terug”, schrijft de gemeente op sociale media.
Daarbij worden inwoners erop gewezen dat partculier (grof) tuinafval gratis kan worden ingeleverd. Dit kan zaterdag 24 oktober en zaterdag 14 november bij de firma Van der Weerd en bij ROVA Zwolle. Meer informatie: https://bit.ly/3dnoPBf.
Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Geplaatste bladkorven niet voor particulier gebruik”

  1. Merkwaardig dat particulier bladafval niet in de bladkorven mag. Heeft bij de gemeente de gedachte postgevat dat de inwoners het bladafval in de gemeentelijke ruimte gaan opruimen? Bovendien is het overgrote deel van het bladafval in mijn tuin afkomstig uit de openbare ruimte.

Nightstore