29 oktober 2020 Gebruikers online: 68
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hasselt spant kroon in oplopend aantal besmettingen

Geplaatst op: 15 oktober 2020

In Zwartewaterland zijn de afgelopen dagen veel nieuwe besmettingen binnengekomen. “Als dit zo door gaat krijgen we hele hoge aantallen”, vertelde burgemeester Bilder donderdagavond bij ZwartewaterFM.

Van 5 tot en met 11 oktober werden 18 Zwartewaterlanders positief getest. In de afgelopen vier dagen werden 27 besmettingen gemeld. “Reden tot zorg. Ik heb geen exacte cijfers over het aantal besmettingen per kern maar Hasselt spant de kroon”, vult Bilder aan. Verder zijn er ook besmettingen vastgesteld in Genemuiden en Zwartsluis.

“De recente besmettingen zijn niet te herleiden aan een bijeenkomst. Hier in de gemeente merken we vooral dat besmettingen plaatsvinden in de familiaire sfeer. Vooral mensen van 21 tot 40 jaar raken besmet binnen onze gemeente”, vertelt de burgervader.

“De situatie is heel ernstig, het zou een gezamenlijke opdracht moeten zijn om ons zo goed mogelijk aan de regels te houden. Ook om onze ouderen te beschermen”, aldus Bilder. Ook wijst hij op familiebezoeken tijdens de week van de Biestemerk: “Houd je aan de regels en beperk het aantal bezoeken.”

Gepubliceerd door Robert Jansema

2 reacties op “Hasselt spant kroon in oplopend aantal besmettingen”

  1. Helemaal mee eens dit heb ik twee weken geleden ook al gemaild maar ze doen er niets mee omdat ze het niet konden verplichten. Nu dan misschien????????.of moeten er nog meer bij komen.

  2. Helemaal mee eens maar laten de Winkeliers de MENSEN VERPLICHTEN MONDKAPJES OP TE DOEN DIT KAN ELDERS OOK HIER LOPEN NOG TEVEEL MENSEN ZONDER GEEN EIGEN VERANTWOORDELIJKHIED!!!!!!!!!!!VERPLICHTEN!!!!!!! BASTA NIET MAG JE NIET NAAR BINNEN

Nightstore