25 januari 2021 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Jongerenwerkers uit regio steken handen ineen tijdens corona

Geplaatst op: 16 oktober 2020

Door de maatregelen die afgelopen dinsdag afgekondigd zijn hebben de jongerenwerkers van Gemeente Zwartewaterland, Meppel en Westerveld besloten om hun krachten intensiever te bundelen. “Door de maatregelen wordt het fysiek contact met jongeren erg lastig en daarom zouden wij graag online activiteiten willen organiseren” zegt Myrthe Lugtmeier die sinds kort jongerenwerker is in Meppel. 

Het idee kwam al vrij snel na de afkondiging van premier Rutte. “Wij zijn de volgende dag als team bij elkaar gekomen en in een vrij korte tijd hebben wij een aantal leuke ideeën bedacht” aldus Tom Kisjes die werkzaam is in Zwartewaterland en Westerveld. Samen met twee stagiaires, Ilona Schaap en Evelyn Stoffer, bieden de jongerenwerkers vanaf maandag 19-10-2020 verschillende online activiteiten aan. “Wij willen onder andere een grote bingo organiseren, het zou mooi zijn als dit in alle drie de gemeentes uitgezet kan worden” aldus Mariëlle Sallomons die sinds september in dienst is als jongerenwerker van Gemeente Zwartewaterland.

Naast het aanbieden van online activiteiten willen de jongerenwerkers vooral zichtbaar zijn voor hun eigen doelgroep. “Wij vinden het belangrijk dat jongeren ons weten te vinden wanneer het even niet zo goed gaat” zegt Kisjes. “Misschien maak je je wel zorgen om familie of vrienden, school of voel je je alleen en is het thuis niet fijn. Om je te helpen bieden we online coaching aan en kun je ons altijd bellen, appen of DM’en als je hulp nodig hebt” vult Lugtmeier aan. Zijn er jongeren met vragen, opmerkingen, leuke ideeën of ben je benieuwd wat het programma is van de jongerenwerkers? Zij zijn te vinden via onderstaande gegevens.

De jongerenwerkers zijn te vinden op Social Media via:
Facebook: Jongerenwerkers Zwartewaterland, Jongeren_Meppel en Jongerenwek Westerveld.
Instagram: Jongerenwerk Zwartewaterland, Jongerenwerk_Meppel en Jongerenwerk Westerveld

Telefonisch zijn zij te bereiken via
M.Lugtmeier: 06-48467771 – m.lugtmeier@welzijnmw.nl
T. Kisjes: 06-33350627 – t.kisjes@welzijnmw.nl
M.Sallomons: 06-47073572 – m.sallomons@welzijnmw.nl
E.Stoffer: e.stoffer@welzijnmw.nl
I.Schaap: I.schaap@welzijnmw.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Nightstore