20 juni 2021 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gemeenteraad buigt zich over de Knarrenhof

Geplaatst op: 20 oktober 2020

De locatie aan het Tijlswegje waarin de toekomst de Knarrenhof zal verrijzen

De gemeenteraad buigt zich volgende week donderdag weer over de Knarrenhof. De politiek moet dan al dan niet instemmen met het vaststellen van het bestemmingsplan voor het complex aan de Van der Vechtlaan. Niet alle omwonenden zijn blij met de komst van de zestien woningen voor senioren.
De gemeente ontving negen zienswijzen, waarvan er vijf positief tegenover de plannen staan. Bij de kritische inzendingen zit er een namens veertien adressen, zo blijkt uit het raadsvoorstel. Mocht de gemeenteraad met het bestemmingsplan instemmen, dan is de verwachting dat omwonenden bezwaar gaan maken via de rechter.
Uit het raadsvoorstel blijkt ook dat een milieueffect rapportage (MER) niet nodig is. De bouw van de Knarrenhof zou geen nadelige invloed op het milieu hebben. Kern van de bezwaren vormen de groenstrook. Die wordt, zoals het college schrijft, in kwantiteit minder groot, maar de kwaliteit van het groen verbetert.
Een deel van het groen wordt opgeofferd voor parkeerplaatsen voor de ‘knarren’. Een deel van de omwonenden vindt dat die juist in de binnentuin van de Knarrenhof gerealiseerd moeten worden. Volgens de stichting druist dat echter in tegen de opzet van het project.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Gemeenteraad buigt zich over de Knarrenhof”

  1. Jammer dat deze omwonenden slechts aan eigen belang denken. Het inleveren van een stukje groenstrook wordt royaal gecompenseerd door een binnentuin passend bij het concept van de Knarrenhof.

Nightstore