20 juni 2021 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Nieuwe kruising Vaartweg gevaarlijk‘

Geplaatst op: 20 oktober 2020

De nieuwe kruising Vaartweg-Zandvoortweg-Ter Wee valt nog niet bij iedereen in de smaak. Het CDA heeft vragen gesteld aan het college.
Volgens de partij vinden inwoners de nieuwe kruising gevaarlijk. Vooral de hoge snelheid van het verkeer vanaf de rotonde Om de Weede richting de kruising baart de partij zorgen. Ook zou de situatie onoverzichtelijk zijn omdat er laat is gemaaid. Het CDA vraagt het college of duidelijker borden en een ander maaibeleid de veiligheid kunnen vergroten.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “‘Nieuwe kruising Vaartweg gevaarlijk‘”

  1. Jaren geleden was er een plan, voor een nieuwe rondweg om de wijk heen. Ergens vanaf de Vaartweg tussen de Lichtmis, en de S-bocht richting de dijk tussen Hasselt en Zwartsluis. Snel weer oppakken dat plan. Dan zou de Vaartweg bij Hasselt zelf een stuk rustiger worden.
    Verder is het nu ook voor fietsers vanaf de Zandvoortweg richting Hasselt om de Weede veel te gevaarlijk.
    Ze moeten eerst de Zandvoortweg oversteken, net voor het einde linksaf. En dan over dat stukje fietspad, de Vaartweg nog oversteken. Maak een fiets brug bij de rotonde, De rotonde met een brede losse fiets strook uitbreiden. Maakt het een stuk veiliger.

Nightstore