20 juni 2021 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

De Zonnebloem maakt gasten blij met presentje 

Geplaatst op: 22 oktober 2020

In deze coronatijd is het voor De Zonnebloem afdeling Hasselt nauwelijks mogelijk voor hun gasten activiteiten te organiseren. Lukte het nog in januari de nieuwjaarsreceptie te houden, daarna moesten alle activiteiten worden afgeblazen. 

Tijdens de lock down in maart moest het bezoek van vrijwilligers aan de gasten van De Zonnebloem gestopt worden. Wel werd een telefooncirkel opgezet. Alle gasten werden minimaal 1x per week opgebeld voor een gesprekje en met de vraag of er hulp geboden moest worden. 

In juni hebben alle gasten een voucher ontvangen om onder begeleiding van een vrijwilliger, een familielid, vriend of vriendin een aangekleed kopje koffie of thee te drinken op het terras van ‘De Linde’ of restaurant ‘Onder de Luifel’. Deze actie kon zelfs in september herhaald worden door een subsidie van de provincie Overijssel en medewerking van de Stichting Werkgroep Archeologie Zwartewaterland. Van deze vouchers is veelvuldig gebruik gemaakt. Ook kon in de zomermaanden het reguliere bezoek van de gasten door vrijwilligers weer worden opgepakt. 

Helaas, de tweede golf coronabesmettingen is nu weer heftig en zal het bezoekwerk weer moeten worden afgeschaald door vrijwilligers en/of gasten die zich niet veilig voelen. Om die reden hebben deze week alle gasten een presentje gekregen in de vorm van een boeketje van het Suikerhoekje. Dit om hen een hart onder de riem te steken en aan te geven dat De Zonnebloem hen niet is vergeten en zich solidair voelt. Ook overweegt de organisatie de telefooncirkel opnieuw in werking te stellen, mocht het weer tot een (al of niet beperkte) lock down komen. De bij de Zonnebloem aangesloten chronisch zieken en invaliden zullen ook in deze tijd niet worden vergeten. 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore