29 juli 2021 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Schoolgebouw Genne krijgt woonbestemming inclusief B&B 

Geplaatst op: 22 oktober 2020

Het oude schoolgebouw aan de Glinthuisweg in Genne wordt verbouwd tot twee woningen, inclusief een Bed & Breakfast 

Suzanne Beltman van de gemeente Zwartewaterland over het proces dat is gevolgd: “Toen duidelijk was dat de school werd opgeheven, heeft de gemeente besloten om het schoolgebouw te verkopen. Van tevoren is hierover overlegd met de buurtbewoners. Hieruit kwam naar voren dat zij geen grootschalige invulling voor het schoolgebouw wensten. Dit sluit ook aan bij de gemeentelijke visie op ontwikkeling van het buitengebied. Wel stond de buurt open voor kleinschalige invulling zoals maximaal twee woningen, inclusief bijvoorbeeld een kleine bedrijfsmatige activiteit of een kinderdagverblijf. Op basis hiervan heeft de gemeente een lijst met criteria opgesteld met puntentoekenning voor elk criterium waaraan werd voldaan. Uiteindelijk meldden zich 46 belangstellenden die de lijst invulden. Hieruit kwam de inschrijving van een familie uit de gemeente Zwartewaterland met de meeste punten uit de bus. Dat vind ik een leuke bijkomstigheid. Het gaat om een jong gezin + ouders die de school gaan ombouwen tot twee woningen en hierin ook een Bed en Breakfast gaan runnen.” 

De aanvraag voor de Omgevingsvergunning ligt bij de gemeente ter inzage.  

 

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore