20 juni 2021 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Winnaars dichtwedstrijd ontvangen hun prijs

Geplaatst op: 26 oktober 2020

Karst Beens, winnaar bij de volwassenen

De eersteprijswinnaars van gedichtenwedstrijd ‘Dicht op vrijheid’ in Zwartewaterland hebben zaterdag hun prijzen in ontvangst genomen. Ze kregen een geldbedrag, een poster met hun gedicht en een fraaie bos bloemen.

De prijzen zijn zaterdag bij sommige winnaars afgeleverd. De officiële, feestelijke prijsuitreiking in het gemeentehuis, ging niet door vanwege corona. De zeven prijswinnaars krijgen dezer dagen allemaal hun prijs persoonlijk overhandigd.

‘Evi Douma danst al de hele dag van plezier’, zei haar moeder zaterdag. Net als het gedicht dat ze schreef voor ‘Dicht op vrijheid’. De jury van de gedichtenwedstrijd zei: ‘Als je het hardop leest, dan danst het woord ‘vrij’ door het gedicht en voel je je als lezer vrolijk en vrij.’ Genoeg redenen dus om Evi tot jeugdig winnaar van de wedstrijd uit te roepen.

Zaterdag kreeg ze coronaproof haar prijzen uitgereikt. Dat gebeurde in haar eigen klaslokaal, met haar ouders, grootouders, broer en zus en meester Klaas Mijnheer als publiek. Ze keken eerst samen naar een filmpje van dichter Maarten van Veen over de prijsuitreiking.

‘Even dacht ik dat het een grapje was’, zegt Karst Beens. De Hasselter kreeg zaterdag de eerste prijs in de categorie ‘volwassenen’ van gedichtenwedstrijd ‘Dicht op vrijheid’.

Karst was heel erg verrast, zegt bij. Hij had er absoluut niet op gerekend bij de prijsuitreiking te moeten zijn en had andere plannen gemaakt. Eigenlijk kwam het dus goed uit dat hij zijn prijzen – een geldbedrag, een poster met zijn winnende gedicht en een fraaie bos bloemen – zaterdag coronaproof mocht ontvangen.

‘Dicht op vrijheid’ is begin dit jaar op touw gezet om inwoners van Zwartewaterland gedichten te laten schrijven over 75 jaar vrijheid in Nederland. Vanwege corona heeft de keuze van de winnende gedichten vertraging opgelopen. Op vrijdag 23 oktober zijn de winnaars officieel bekendgemaakt.

Zeven prijzen

De jury heeft zeven prijzen toegekend.

In de categorie volwassenen:

1. Karst Beens
2. Joke Terpstra
3. Jannie Bakker

In de categorie jeugd tot en met 12 jaar:

1. Evi Douma
2. Djowa Grolleman
3. Naomi Smit

De originaliteitsprijs ging naar Xanna (categorie jeugd).

Evi Douma ging er met de jeugdtitel vandoor 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore