20 juni 2021 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gemeenteraad zet sein voor Knarrenhof op groen

Geplaatst op: 29 oktober 2020

De locatie aan het Tijlswegje waarin de toekomst de Knarrenhof zal verrijzen

De gemeenteraad gaat donderdag het sein op groen zetten voor de komst van De Knarrenhof. Een bsluit is nog niet gevallen omdat BGZ met zware kritiek op wethouder Knol komt. De gemeenteraad praat daar na een schorsing over. Als de gemeenteraad straks wel een besluit neemt, is het nog lang niet zeker of de ‘knarren’ in 2022 inderdaad op hun nieuwe plek kunnen wonen. Vermoedelijk kiezen bewoners van de Van der Vechtlaan voor een gang naar de rechter.
Alle partijen vinden het conflict over vooral de groenstrook jammer, maar kiezen uiteindelijk toch voor de komst van De Knarrenhof. Veel partijen wijzen op het belang van nieuwe seniorenwoningen. “Bovendien komen er dan ook weer andere woningen vrij”, zegt CDA’er Riesebosch.

Ook Ooms van de ChristenUnie betreurt het conflict, maar hij ziet veel voordelen. “Een lelijke locatie wordt opgeknapt, de vervuilde grond gesaneerd, er komen seniorenwoningen en de groenstrook wordt gerevitaliseerd. Ik hoop dat de bewoners en de toekomstige bewoners elkaar straks wel zullen ontmoeten.”
De VVD vindt de komst van De Knarrenhof ‘een goede zaak, een verrijking voor Hasselt’. Fractievoorzitter Smits wijst er wel op dat er vanaf de Van der Vechtlaan straks geen zicht is op het water. Klaas Eenkhoorn van de PvdA stelt dat ‘het aanzien sterk verbetert’.

Wat de SGP betreft trekken de knarren in 2022 in de hof. “Wij zouden het betreuren als een rechtsgang voor vertraging gaat zorgen”, aldus Klaas Huisbrink. Nieuwe bewoners wijzen op de stijgende bouwkosten. Elke maand vertraging maakt een woning tweeduizend euro duurder.

Wethouder Rietman betreurt dat er onenigheid is over De Knarrenhof, maar volgens hem zijn alle zienswijzen uitgewisseld. “En dan is het uiteindelijk de politiek die een beslissing moet nemen”, aldus Rietman, die er net als bewonersvoorzitter Timmerman op wijst dat sommige belangstellenden dreigen af te haken omdat ze lichamelijk achteruit gaan. Anderen twijfelen omdat de woningen duurder zijn geworden.Ook Rietman hoopt dat het niet van een rechtszaak komt. Volgens hem zien de samenleving en de politiek de voordelen van De Knarrenhof. Hij wijst er ook op dat de nieuwbouw van zestien woningen binnen De Knarrenhof ook elders in Hasselt de doorstroming op de woonmarkt op gang brengt. “En dat is een mooie bijvangst.”

BGZ toonde zich donderdag kritisch op het optreden van wethouder Gerrit Knol. De Knarrenhof zit niet in zijn portefeuille, maar volgens Kira Fijn heeft Knol zich als bewoner van het Tijlswegje teveel met de zaak bemoeit. “U heeft als direct belanghebbende invloed op de besluitvorming van het college uitgeoefend. Dat is bestuurlijk niet integer”, aldus Fijn. Knol zou onder meer een aanvullende tekst hebben opgesteld die rechtstreeks in het uiteindelijke voorstel is gekomen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

2 reacties op “Gemeenteraad zet sein voor Knarrenhof op groen”

  1. Beste lezers. Reageren mag! Graag wel met correcte voor- en achternaam. Houd het netjes en reageer inhoudelijk. Wij zijn genoodzaakt ‘anonieme’ reacties weg te halen. Robert Jansema, redactie.

Nightstore