29 juli 2021 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Voedselbank Zwartewaterland krijgt gratis rookmelders

Geplaatst op: 29 oktober 2020

In heel IJsselland deelt men de rookmelders uit. Zo ook in Raalte.

In de laatste week van de Nationale Brandpreventieweken heeft Veiligheidsregio IJsselland 500 rookmelders gedoneerd aan IJssellandse voedselbanken. Onder andere de voedselbank Zwartewaterland voegt deze toe aan de voedselpakketten om er samen voor te zorgen dat nog meer mensen een goede rookmelder in huis hebben.

“Iedereen moet veilig kunnen wonen. Door rookmelders via de voedselbanken uit te reiken, bereiken we mogelijk weer een nieuwe doelgroep. Met deze mooie actie proberen we veilig wonen voor iedereen binnen bereik te brengen.” aldus Erica van Lente, binnen Veiligheidsregio IJsselland bestuurlijk aanspreekpunt voor het programma ‘Veilig Leven’.

Drie minuten

Zelfs een kleine brand kan al veel schade en leed aanrichten. Tijdens de Nationale Brandpreventieweken vraagt de brandweer aandacht voor het plaatsen van rookmelders. Rook is giftig en zelfs dodelijk. Binnen drie minuten kan er al een levensgevaarlijke situatie ontstaan. Vroege ontdekking van brand door een rookmelder is daarom van levensbelang, want die drie minuten is niks als je samen met je gezin veilig buiten moet zien te komen.

Over de brandpreventieweken

Ieder jaar in oktober zijn de Nationale Brandpreventieweken. Dit jaar staat de campagne ‘Rookmelders redden levens’. Deze campagne heeft als doel om het aantal slachtoffers van een woningbrand te beperken. Vanaf 1 juli 2022 wordt het voor alle woningen in Nederland verplicht om op elke verdieping een rookmelder te plaatsen. Mensen die zijn aangesloten bij de Voedselbank Zwartewaterland krijgen later deze winter een exemplaar uitgereikt.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Nightstore