22 oktober 2021 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gemeente bedankt pleegouders met taart over de post  

Geplaatst op: 30 oktober 2020

Alle pleegouders in Zwartewaterland ontvangen vandaag, in de Week van de Pleegzorg een taart van de gemeente. ‘Als blijk van waardering voor hun hartverwarmende inzet voor kwetsbare kinderen’, legt wethouder Maarten Slingerland uit.’

Het liefst zou de wethouder de taart zelf bij alle 34 pleegouders langbrengen. Maar door corona zit dat er niet in. Dus besloot het gemeentebestuur om de taart op te sturen met daarbij een boodschap van waardering. ‘Deze mensen stellen hun huis en hart beschikbaar en bieden kinderen een stabiele en veilige plek om op te groeien’, prijst Slingerland. ‘Kan niet beter. Als gemeente vinden we het fijn als mensen zich over elkaar ontfermen en helemaal als het om kinderen gaat.’

Tekort aan pleegouders 

22.000 Nederlandse kinderen kennen geen veilig en stabiel huis. Voor hen worden vaak pleegouders gezocht. Het probleem is echter dat er te weinig pleegouders zijn. En juist daarvoor vraagt Pleegzorg Nederland aandacht tijdens de Week van de Pleegzorg.

Ook in Overijssel is een tekort aan dit soort gezinnen, weet Slingerland. ‘Daardoor moeten kinderen soms wachten op een passende plek. Dat brengt weer risico’s voor de kinderen mee. We hebben dus meer pleegouders nodig. Ook om een juiste match te kunnen maken. Want als er 100 pleegkinderen en 100 pleegouders zijn, is het probleem niet opgelost. Gezin en kind moeten ook bij elkaar passen.’

Meld u aan! 

Veel mensen denken dat pleegkinderen zeven dagen in de week bij een pleeggezin wonen. Dat kan, maar is niet noodzakelijk. Er is maatwerk mogelijk: voltijd of deeltijd, in het weekend of doordeweeks, maar ook tijdens vakanties. Pleegouders zijn er ook in alle soorten: jong en oud, alleen en samen, met en zonder eigen kinderen. Meer variatie betekent meer kans op een goede match.

Wethouder Maarten Slingerland roept inwoners van Zwartewaterland op om zich aan te melden op pleegzorg.nl. ‘U kunt van onschatbare waarde zijn en kwetsbare kinderen weer een toekomst geven. Wellicht kent u pleegouders in uw omgeving. Praat eens met hen en over de mogelijkheden.’

Volg gratis webinar! 

Trias Jeugdhulp organiseert op dinsdag 3 november om 20.00 uur een webinar over pleegzorg, die gratis te volgen is op https://www.facebook.com/triasjeugdhulp. Er is gelegenheid om via chat vragen te stellen. Aan tafel zit onder andere een pleegouder die kan vertellen over haar eigen ervaringen. 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore