20 juni 2021 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Sigma verf populair; comfort begint bij onderhoudsvriendelijk

Geplaatst op: 2 november 2020

(Adv.) Steeds meer mensen hechten grote waarde aan een comfortabele, gezonde en duurzame woning. Ook buitenshuis hebben we alles graag goed voor elkaar. Zeker in periodes waarin we veel thuis zijn, hebben we meer tijd en mogelijkheid om aan de slag te gaan met ons huis en de buitenruimte. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we optimaal en duurzaam kunnen wonen, zonder dat we hier uren per dag mee bezig moeten zijn? Dat kunnen we doen door extra aandacht vrij te maken voor onderhoudsvriendelijk. Op die manier houd je tenminste ook nog tijd over voor (andere) leuke dingen.

Onderhoudsvriendelijk is de norm

Een gezellige woning met een leuke tuin, dat is een prima streven. Wat echter minstens zo belangrijk is, is dat je niet constant bezig moet zijn met het onderhoud. Een veranda achter het huis is bijvoorbeeld een leuke uitbreiding van de woning, maar wanneer je elk jaar aan de slag moet met verf en vervangen van planken, dan is de leuke uitbreiding al snel een drama.

Een manier om dit op te lossen, is door vooraf al te kijken naar de mogelijkheden die er zijn. Koop je standaardhout dat niet geïmpregneerd is én kies je voor de goedkoopste verf op de markt, dan kun je erop rekenen dat je problemen in huis haalt.

Kies je voor kwalitatief hout en goede buitenverf van Sigma, dan wordt het verhaal heel anders. Dan is een keer goed schoonmaken per seizoen genoeg om ervoor te zorgen dat de veranda in goede staat blijft.

En dat geldt eigenlijk voor alles wat je om en in huis doet. Het kiezen van de juiste materialen is de beste stap in de voorbereiding. Correcte montage, al dan niet door een vakman, zorgt ervoor dat de levensduur en het onderhoudsvriendelijke karakter behouden blijft. Bepaalde materialen zijn overigens nooit volledig onderhoudsvrij; in dat geval is het verstandig om een schema te maken, zodat je precies weet wat je moet doen om alles in goede staat te houden.

Onderhoudsvriendelijk bouwen is overigens niet alleen goed voor je eigen gemak en comfort. De besparing op materialen is ook goed voor het milieu en de portemonnee.

Meer thuis; meer aandacht voor het huis

De komende mensen zijn mensen veel meer thuis dan gebruikelijk. Met de nieuwe coronamaatregelen in Nederland en andere landen is de kans groot dat je bijzonder veel in en rond het huis bent. Zorg ervoor dat je nu alvast begint met het voorbereiden, voordat de dagen echt kort worden. Wil je ook straks gewoon lekker in en rond huis bezig? Zorg er dan in ieder geval voor dat je goede verlichting hebt. Er zijn speciale bouwlampen die je hiervoor kunt gebruiken. Op die manier zie je niet alleen wat je doet, het is ook een stuk veiliger om aan het werk te zijn op die manier.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Nightstore