20 juni 2021 Gebruikers online: 35
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Politie tast nog in het duister wat betreft vernielingen

Geplaatst op: 3 november 2020

Politie in Hasselt heeft nog geen duidelijk beeld door wie het grote aantal vernielingen van afgelopen periode zijn aangericht. De groeiende hoeveelheid berichten via social media over vandalisme vertaalt zich ook bij politie in een toename van het aantal meldingen over vernielingen in Hasselt.

Waarnemend wijkagent Charissa Borgmeier reageert dinsdagmiddag op vragen die Hasselt Actueel heeft gesteld. Zij geeft daarin aan dat er nog geen vandalen zijn bekeurd. “Nee, we hebben geen boetes uitgedeeld. Wel hebben wij jongeren aangesproken maar deze kunnen voor alsnog niet in verband worden gebracht met de vernielingen”, meldt Borgmeier die sowieso veel jeugd in de avond en nacht ziet op straat de laatste tijd.

“We zoeken nog afstemming met onze partners, denk aan gemeente en jongerenwerk.” Met de gemeente heeft politie haar bevindingen al gedeeld. Borgmeier meldt extra alert te zijn maar ook op bewoners te rekenen. “Wij zullen blijven surveilleren en acteren op meldingen. Wij doen een beroep op de meldingsbereidheid van de inwoners. Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Binnen de gemeente lijkt het actuele probleem van het vele vandalisme zich alleen tot Hasselt te beperken. Vanuit uit Genemuiden en Zwartsluis komen niet bovengemiddeld veel meldingen van vernielingen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore