20 juni 2021 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Lokale fractievoorzitter CDA op lijst Tweede Kamer

Geplaatst op: 5 november 2020

Margreet Bosma komt dit jaar op de zogenoemde ‘staartlijst’ van het CDA tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021. Daarmee maakt de fractievoorzitter van CDA Zwartewaterland in theorie kans op een zetel in Den Haag.

Partijen kunnen gebruikmaken van staartlijsten in de regio. Dat wil zeggen dat men per provincie een aantal lijstduwers kan toevoegen om extra stemmen binnen te harken. Bosma is zo’n lijstduwer. Enkel mensen in Overijssel kunnen op de fractievoorzitster van CDA Zwartewaterland stemmen.

“Ben er best wel trots op, het leek mij een leuke uitdaging. Ik ga er niet vanuit dat ik in de kamer kom. Het is vooral fijn voor mensen die graag op CDA’er uit hun eigen regio willen stemmen. Dat doe ik zelf ook altijd, je kijkt toch of er iemand uit je eigen streek op de lijst staat. Maar het is vooral een ondersteunende rol”, vertelt Sluziger Bosma over haar uitdaging.

Afhankelijk van het aantal mensen dat in maart gaat stemmen zal Bosma vermoedelijk tussen de 15.000 en 20.000 Overijsselse stemmen nodig hebben om in de kamer te komen. In totaal staan er zes CDA-leden op de provinciale staartlijst.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Nightstore