13 mei 2021 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Wethouder Rietman en ondernemer Sterenberg ‘laden (zich) op in Hasselt’  

Geplaatst op: 5 november 2020

Gemeente, ondernemers en maatschappelijke organisaties werken samen aan leefbaarheid Hasselt

‘Opladen in Hasselt’, dat is de centrale gedachte uit het Leefbaarheidsplan voor Hasselt. In het afgelopen jaar hebben gemeente, ondernemers en vele maatschappelijke organisaties het Leefbaarheidsplan Hasselt samen invulling gegeven. Als quick win voor de uitvoering hebben ondernemer Petrit Sterenberg en wethouder Harrie Rietman een eerste (fiets-)oplaadbord bevestigd bij de horecagelegenheid ‘Onder de Luifel’. De gemeenteraad bespreekt de leefbaarheidsplannen op 12 november 2020.

In het Leefbaarheidsplan Hasselt staan zaken die de leefbaarheid in Hasselt versterken. Hierbij moet gedacht worden aan: het beter beleefbaar maken van het Van Stolkspark, een (toeristisch) aantrekkelijk Stadsbolwerk, toeristische bewegwijzerings- en informatieborden in en rondom Hasselt, oplaadpunten voor fietsers en bootjes, het versterken van het ondernemerschap, invulling geven aan de uitkomsten van het parkeeronderzoek, en het efficiënter inrichten van de Hoogstraat. 

We gaan echt stevig aan de slag met deze onderwerpen’, geeft wethouder Rietman aan. ‘We doen dat samen met ‘onze’ ondernemers en betrokken maatschappelijke organisaties. Daarin ligt de gezamenlijke kracht. Eén plus één plus één is meer dan vier.’ ‘Als ondernemer, pak ik graag aan’, springt Petrit Sterenberg bij. ‘Ik heb de wethouder uitgedaagd om vaart te maken. Tot mijn grote verrassing stond de wethouder met dit oplaadbord voor mijn deur. Mijn gasten kunnen nu snel zien waar zij hun elektrische fietsen kunnen opladen. Tegenwoordig niet iets waarmee je je onderscheidt, maar wel diskwalificerend als je het niet hebt.’  

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore