29 juli 2021 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

18-jarige veroordeeld voor bezit van wapen en vals geld

Geplaatst op: 6 november 2020

Een 18-jarige inwoner van Hasselt kreeg vanmorgen een taakstraf opgelegd van 120 uur voor illegaal wapenbezit, poging tot afpersing en het bezitten van valse briefjes van 50,00 euro.

De jongenman had aan de stok met een kennis van hem na een poging tot oplichting. De kennis wilde niet meewerken aan oplichting en had het geld dat hij daarvoor ontving teruggeboekt naar een slachtoffer. Daar was de 18-jarige niet van gediend. Het geld moest terugkomen en daarom perste hij volgens de officier van justitie zijn kennis af met haatdragende berichten. Bij een inval vond de politie een wapen en vals geld in de slaapkamer van de Hasselter.

Vanwege de moeilijke situatie waarin de jongen momenteel leeft vond de reclassering het geen goed idee om hem in de bajes te zetten. Het zou niet stimuleren om het leven weer op de rit te krijgen. Daar konden de OvJ en de rechter mee instemmen. “Al zou ik geen enkele moeite hebben met een celstraf”, oordeelde de rechter. Als de Hasselter binnen 2 jaar wel weer de fout in gaat moet hij 3 maanden de nor in.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema

Eén reactie op “18-jarige veroordeeld voor bezit van wapen en vals geld”

  1. Wat een belachelijke situatie dus op deze manier omdat je geen goede thuis situatie kom je hier mee weg.DIT IS ECHT VAN DE ZOTTEN.

Nightstore