29 juli 2021 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Jubileumconcert stadsbeiaardier nu terug te luisteren

Geplaatst op: 9 november 2020

Stadsbeiaardier Martien van der Knijff achter het carillon

De stadsbeiaardier van Hasselt Martien van der Knijff vierde zaterdag zijn 30-jarig jubileum als bespeler van het Hasselter carillon. Hij bracht een speciaal jubileumconcert ten gehore waarvan twee video’s beschikbaar zijn gemaakt.

Martien van der Knijff (1963) studeerde orgel (Rotterdams Conservatorium) en beiaard (Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort). Hij is stadsbeiaardier van onder andere Hattem, Elburg, Zwolle en dus Hasselt. Hier bespeelt hij het carillon op de woensdagmiddagen en onder meer tijdens Open Monumentendag, Hassailt, de intocht van Sint Nicolaas, de week van de Kerst en het Van der Hulst Festival in december. Bijzonder was dit jaar het concert voor de stad in coronatijd.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Jubileumconcert stadsbeiaardier nu terug te luisteren”

  1. Onze kleinzoon van 4 gaat woensdagmiddag graag met mij naar het centrum van Hasselt om te genieten van het carillonspel. Als het even stil is, omdat het spel onderbroken wordt door het reguliere klokkengeluid van de torenklok, zegt hij nagenoeg iedere keer: Is het nu al afgelopen.

Nightstore