20 juni 2021 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Protestgroep rijdt toeterend door Hasselt

Geplaatst op: 9 november 2020

In Zwartsluis blokkeerde de stoet tijdelijk de rotonde bij de Kranerweerd

Een groep ontevreden burgers hield zondagmiddag een protesttour door een deel van Drenthe en de Kop van Overijssel. Daarbij kwamen de demonstranten ook door Hasselt en in Zwartsluis blokkeerden ze korte tijd de rotonde bij de Kranerweerd.

Volgens initiatiefnemer Jan Huzen ging het om tour met als motto ‘Steun aan boeren en vrijheid voor de burgers’. Daarmee doelt hij op de in zijn ogen te strenge coronamaatregelen. ,,Veel mensen pikken het niet meer”, beweert hij tegenover de Steenwijker Courant. Tegelijkertijd willen de actievoerders hun steun betuigen aan de boeren. Van alles een beetje, dus. ,,Laten zien dat we wakker zijn”, vindt Huzen.

De actievoerder Jan Huzen is een bekend gezicht in Drenthe. Grote zwarte Volvo, jagershoed, gezet, ketting om en sigaar aan de lip. Hij is onder andere bekend geworden door de zoektocht naar het vermiste meisje Willeke Dost. Daarnaast was hij het gezicht achter de Facebookgroep ‘Steungroep Boeren en Burgers’. Deze werd in eerste instantie op poten gezet om boeren een warm hart toe te dragen maar werd de afgelopen maanden vooral gebruikt door corona-ontkenners. Facebook verwijderde de pagina.

Volgende week willen Huzen en kornuiten weer op pad. Motto is dan: steun aan boeren, vrijheid voor burgers en behoud van Nederlandse tradities.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore