17 september 2021 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Debuutroman Anniek Corporaal ligt in de winkel

Geplaatst op: 12 november 2020

Vanaf vrijdag ligt Popover, de debuutroman van Anniek Corporaal, bij Vivánt in de winkel. Dit vind ik extra leuk geeft Anniek aan. “Ik ben in Hasselt geboren en heb er tot ik ging studeren met veel plezier gewoond.”

Korte inhoud Popover:

Jess werkt als assistent bij het internationale bedrijf Pegasus Paper Products, waar ze alsmaar over het hoofd wordt gezien. Beloofde promoties gaan zonder verklaring aan haar voorbij en ook bij de afdelingslunch en vrijdagmiddagborrel wordt ze steevast ‘vergeten’. Dan ontdekt Jess een maas in het systeem waarmee ze werkt en komt haar onzichtbaarheid opeens goed uit. Jess weet onopgemerkt duizenden euro’s in eigen zak te sluizen. Tot iemand haar zwendel ontdekt en op een tweesprong staat. Wat gaat ze doen: opgeven of doorgaan? En wie bepaalt dat eigenlijk, zij of de anderen?  

Popover is een tragikomische coming of age roman waarin we de jongvolwassen Jess volgen in haar morele groei, zich hardop denkend een weg banend langs allerlei verleidingen. Overmoed ligt op de loer, de lijn tussen goed en kwaad is flinterdun. Voor álle spelers. Ook voor Jess.  

Reacties lezers:  

“Popover leest als een trein. Het is een welkome vlucht, weg van corona.”

“Ik hou van die koele toon, het berekenende. Alsof ik naar Fargo zit te kijken.” 

“Ah, eindelijk eens geen whodunnit. Vanaf het begin is duidelijk wie wat doet en als lezer krijg je zelfs begrip voor haar daden. Maar misschien is mijn beoordelingsvermogen wel vertroebeld doordat de andere personages nog verrotter zijn.” 

“Dat er uit zo’n net meisje zoveel narigheid kan komen.” 

“Een boel ellende, verpakt in een leesbare roman.” 

“Je wilt schreeuwen: doe niet zo naïef! Haar behoeden voor het slechte. Maar haar overmoed verblindt. Kun je als mens ook nog wat van leren, ik heb mezelf in elk geval even achter de oren gekrabd.” 

Over de auteur 

Anniek Corporaal is schrijver uit Zutphen, geboren in Hasselt. Ze woonde jarenlang in de UK en reisde veel. Na een carrière in de journalistiek en marketing besloot ze dat het nu het moment was om te doen wat ze al sinds haar vierde roept: een boek schrijven. Vervolgroman De Mahjong Society is in de maak. Voor 2021 staat Café Coco gepland. 

Inzage-exemplaar: https://www.bol.com/nl/p/popover/9300000014829121/?bltgh=ljLzxdJ9N7Enfui-JOZAUQ.1_4.5.ProductImage 

Popover is te koop via de (online) boekhandel zoals https://www.ako.nl/popover-9789464180879.html en Bol.com. En vanaf vrijdag dus bij de Vivant!

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore