29 juli 2021 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Neem deel aan webinair 3D printen

Geplaatst op: 12 november 2020

Webinar 3D printen voor volwassenen wordt een serie van drie  

Al eerder berichtte het KennisLab/ Bibliotheek Zwartewaterland over de mogelijkheid voor volwassenen om in coronatijd online webinars te volgen van Lablearning@Home/ Tetem om zo kennis te maken met nieuwe technologieën en innovatieve maakprocessen. De eerste webinar ‘Lasercut je eigen Art Deco lamp’ op 27 oktober jl., in het kader van de MaakMeeMaand, is erg enthousiast ontvangen. Om ervoor te zorgen dat bij de komende webinar over 3D printen de moeilijkheidsgraad opgebouwd kan worden, zodat deelnemers hun technische vaardigheden steeds verder kunnen ontwikkelen en verbreden, heeft ontwikkelinstelling Tetem besloten om deze op te delen in drie webinars met elke hun eigen ontwerpprogramma.  

Serie webinars ‘Design your own 3D object’ 

In de komende drie webinars kunnen deelnemers, uit onder andere Zwartewaterland, kosteloos vanuit huis de online workshop 3D printen ‘Design your own 3D object’ volgen. Met drie verschillende softwareprogramma’s ga je aan de slag met het ontwerpen van je eigen 3D object. Dinsdag 17 november starten we met 3D printen met behulp van het Autodesk programma Tinkercad, op dinsdag 15 december staat 3D printen met open source programma Blender op het programma en in het nieuwe jaar sluiten we op dinsdag 19 januari de serie 3D printen af met FreeCAD.  

Voor elke webinar kun je het benodigde softwareprogramma, de techniekkaart en een tutorial downloaden en bekijken. Als je klaar bent met ontwerpen stuur je het ontwerp binnen 10 dagen na de webinar aan Tetem en zij printen het 3D ontwerp (in de afmeting 6 x 6 x 6 cm) met de 3D printer en sturen het vervolgens per post naar je toe. Na afloop van elke webinar (19:00 – 20:00 uur) is de online helpdesk beschikbaar om je vragen te beantwoorden en krijg je verdere ondersteuning in het leren omgaan met de software (20:00 -21:30 uur). 

Wil je graag deelnemen? Meld je dan 24 uur voor aanvang van de webinar aan door een mail te sturen (met je naam en het aantal deelnemers) aan receptie@tetem.nl. Meer informatie over elke workshop kun je vinden op www.bibliotheekzwartewaterland.nl 

De komende periode zullen er diverse nieuwe webinars ontwikkelen worden om komend jaar te kunnen garanderen dat volwassenen kennis kunnen blijven maken met nieuwe technologieën en innovatieve maakprocessen.  

De bijdrage van de Provincie Overijssel in het kader van de MaakMeeMaand maakt het mogelijk voor de Overijsselse gemeenten om deel te nemen. 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore