8 december 2021 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Nikki herondekt liefde voor tekenen met foto’s van Hasselt

Geplaatst op: 14 november 2020

“Ik kom uit zo’n prachtige stad.” Door foto’s die zij ontving van haar vader kreeg Nikki Westenberg dit jaar iedere dag meer waardering voor Hasselt, de plaats waar zij opgroeide. Nikki Westenberg zat als zoveel mensen vooral thuis dit voorjaar en sloeg aan het schetsen en schilderen. Haar ouders maakten wandelingen, vooral door het Hasselter centrum, en stuurden kiekjes door naar Nikki. Zij zette die om in schetsen en tekeningen die zij met andere creaties deelde op haar Instagram-pagina.

Nikki (37) verloor als gevolg van de coronacrisis haar werk en zat thuis in Zwolle. “Ik teken al van jongs af aan en besloot creatief actief te willen blijven en dagelijks iets te tekenen en online te delen.” Een groot deel van dat dagelijkse schets- en tekenwerk beslaat Hasselter stadsgezichten. Als interieurarchitect heeft Nikki een voorliefde voor gebouwen en infrastructuur. Mensen staan in de schaduw bij haar werk. “Ja, soms mijn moeder, als lijdend voorwerp. M’n vader maakte alle foto’s”, vertelt Nikki met een lach. Zo ook haar eerste ‘Hasselter’ productie op 25 april. Daarop loopt haar moeder over het bruggetje bij het Erfgenamenwegje.

Vicariehof
“ik had zelf nooit zo goed gekeken om mij heen in Hasselt op straat.” En dat gold ook voor haar gepensioneerde ouders met het vele wandelen de directe woonomgeving onder een vergrootglas konden leggen. “Zo zijn ze ook de Vicariehof ingelopen, daar waren ze nooit geweest. En dat terwijl mijn broer en zus er begin jaren ’80 om de hoek op de peuterspeelzaal zaten aan de Ziekenhuisstraat.”

“Ik kreeg zulke leuke reacties via instagram op mijn werk.” Dat werkt motiverend, ook omdat Nikki met sommige, grotere tekeningen uren bezig is. Zo heeft zij de klassieke kiek die haar vader schoot door het Vispoortje richting de Ridderstraat heel gedetailleerd uitgewerkt.

Mensen vervullen dus een bijrol in het werk van Nikki, maar een ‘Hasselter’ dier heeft wel een hoofdrol opgeeist. “Mijn ouders kwamen sinds maart steeds dezelfde kuifeend tegen. Die is Sidonia gaan heten en werd ook gefotografeerd en opgestuurd. Vorige week ontdekten ze in de buurt van de kalkovens dat Sidonia inmiddels een heel gezin heeft.”

Studio
Sinds september heeft Nikki weer een vaste baan. Het dagelijkse tekenen is daardoor niet meer te doen, maar in de weekenden probeert ze het voort te zetten. Daarnaast houdt ze nu -als effect van haar productieve periode de eerste helft van 2020- ook een doordeweekse dag beschikbaar voor schetsen, tekeningen en schilderen. “Ik doe nu ook werk in opdracht en hoop dit in de toekomst verder uit te bouwen en een eigen studio te beginnen. Ik heb echt de liefde herontdekt voor het tekenen, maar ook voor Hasselt.”

Meer zien van Nikki’s werk, kijk op www.instagram.com/nikkiwestenberg/

Nikki maakt dus ook werk in opdracht. Ze is te bereiken via nikkiwestenberg@gmail.com of stuur haar een bericht via Instagram.

Gepubliceerd door Bas Jansen

2 reacties op “Nikki herondekt liefde voor tekenen met foto’s van Hasselt”

  1. Geweldige tekeningen Nikkie. Ik geniet ervan. Ik weet nog dat je als tiener bij ons zat te tekenen. 27 jaar geleden.

  2. Wat een oog voor detail…
    Ook leuk om vanuit Eindhoven Hasselt te leren kennen! Groetjes van Linda

Nightstore