29 juli 2021 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gluurpietjes-speurtocht en fotowedstrijd

Geplaatst op: 16 november 2020

Een groot deel van de winkeliers en ondernemers in Hasselt hebben een leuk alternatief voor de jaarlijkse Sinterklaas-intocht die dit jaar niet door kon gaan. Zij hebben overal zogeheten gluurpieten opgehangen achter de ramen. Met een speurtocht kunnen kinderen vanaf maandagmiddag 16 november in Hasselt op zoek gaan naar alle gluurpieten.

De commissie Sinterklaas Hasselt heeft in samenwerking met de Oranjevereniging en de winkeliers een aantal acties opgezet die elkaar mooi versterken. De gluurpietjestocht borduurt voort op een landelijk initiatief.

Inwoners uit Hasselt kunnen deze tocht nog leuker maken door zelf gluurpieten of knutselwerken van gluurpieten voor het raam te hangen.  Vanuit de commissie Sinterklaas Hasselt is er een doeboek te downloaden waarin je de gluurpieten kunt turven. Er is ook een plattegrond om nog iets gerichter te kunnen speuren door Hasselt. Ben je minder creatief of wil je een net zo’n prachtige piet als de winkeliers hebben? Dan is deze ook vanaf maandagmiddag te verkrijgen bij Vivánt.

Ook spelregels en andere nieuwtjes worden vermeldt op de facebookpagina gluurpietjes speurtocht Hasselt. De tocht is af te leggen tot 5 december.

Ook is er nog een fotowedstrijd verbonden aan de pietenjacht. Meedoen is heel gemakkelijk; maak een leuke foto van de activiteit. Dat kan van alles zijn, tijdens het knutselen met het doeboek, van je versierde raam met de gluurpietjes of van de speurtocht zelf. Alles is mogelijk. De foto kun gemaild worden naar: sint@sinterklaashasselt.nl voorzien van naam en telefoonnummer. Wie weet krijgt jouw foto een plaatsje op onze facebookpagina. Op 5 december vindt de trekking plaats en is er voor de winnaars een mooie verrassing. Foto’s komen op de facebookpagina van Sinterklaas Hasselt.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore