13 mei 2021 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Petitie gestart tegen ‘levensgevaarlijke’ uitrit Breman

Geplaatst op: 18 november 2020

Bezorgde inwoners hebben een online-petitie gestart

Meerdere Hasselters zijn bezorgd over de vergunning die de provincie wil verlenen aan Breman Hasselt voor een in- en uitrit naar het bedrijf. Daarom is Jan Bruinenberg deze week een online-petitie gestart om de Provincie Overijssel op andere gedachten te brengen. Bruinenberg stelt dat er door de extra kruising in het het fietspad levensgevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

“Het fietspad wordt intensief gebruikt door leerlingen die naar school gaan in Zwolle en IJsselmuiden. Ook bezoekers van het zwembad ’s zomers, en iedereen die werkt bij de bedrijven op het industrieterrein Hasselt en Genemuiden zijn verplicht deze uiterst gevaarlijk verkeerssituatie te trotseren”, aldus Bruinenberg . “De uit te voeren situatiewijziging is beoordeeld door Veilig Verkeer Nederland. Zij hebben in een brief naar de Provincie Overijssel hun standpunt kenbaar gemaakt over de ontstane bijzonder onveilige en niet wensbare situatie. VVN vindt het ondenkbaar in het fietspad een extra in- en uitrit te situeren.”

Doel van Bruinenberg is om tenminste 1000 handtekeningen te verzamelen de petitie dan te overhandigen aan de Provincie Overijssel en de Gemeente Zwartewaterland.

Gepubliceerd door Bas Jansen

5 reacties op “Petitie gestart tegen ‘levensgevaarlijke’ uitrit Breman”

 1. Beste allemaal.. Breman busjes, koeriers,e.d. en alle ándere verkeer raast elke dag langs mijn 2 uitritten aan de veerweg.. het is 30 km gebied geworden.. die snelheid wordt helaas door vele alleen in de bocht industrieweg《-》 veerweg gehaald. Mijn zoon is helaas al eens aangereden. Gelukkig alleen door iemand die rustig vanaf de veerweg richting inrit Breman reed. Ik moet er niet aan denken wat er gebeurd was , als er op dat moment die koeiersdienst die de dag erna langs reesde met 70 km per uur van af de industrieweg richting Breman terrein en terug.. Als dat was gebeurd dan had ik nu waarschijnlijk geen zoon meer of een zwaargehandicapt kind gehad.
  Dus alles via industrieweg is: no go voor mij. Veel te gevaarlijk…!!!
  Voor mij kan de nieuwe uitrit er niet snel genoeg zijn…
  En naar ik heb vernomen krijgen wij dan nog genoeg fietsers/motorisch verkeer langs… als de oude plannen doorgaan om achter Breman langs een fietspad te maken wordt doorgezet…
  Mijns inziens moet het fietspad over de auto weg gewoon weer verdwijnen..dat is het gevaar áán die weg. Degene die dat heeft bedacht…. ‍♀️
  Een wandelpad voor hooguit 10 personen per week over de brug is onzin.
  Ook zou het goed zijn als de jeugd niet 3 dik blijf doorfietsen op het fietspad dat zou beide al veel stress mínder geven..

  Vr.gr.Janny Rietman Verkerk

 2. Beste heer Beens, er leiden vele wegen naar BREMAN, deze hoeven NIET langs het zwembad , maar kunnen ook via de PRODUCTIEWEG en INDUSTRIEWEG naar BREMAN toe rijden , zonder die kortebocht te hoeven nemen nabij RIETMAN a/d Veerweg. zonder dat de vrachtwagens en busjes last hebben van overstekende kinderen etc. wat die lange neus betreft in uw geval , waar een wil is ligt ook een weg, en veiligheid gaat boven alles.

 3. Als je kijkt naar de manieren hoe je Breman kunt bereiken met grote vrachtwagens is het logisch dat het bedrijf kiest voor een vernieuwde inrit.
  Wat de verkeersveiligheid betreft, in mijn ogen doet de huidige situatie niets ten onder in vergelijk met de toekomstige situatie. Vanaf het terrein kan er een inschatting worden gemaakt als de weg wel/niet opgereden kan worden, en ook bij het verlaten van de weg heb je volgens mij voldoende zicht om in te schatten wanneer het veilig is om de weg te verlaten.
  Meneer Bruinenberg stelt dat er levengevaarlijke situatie “kunnen” ontstaan op de nieuwe aansluiting, echter heeft de heer Bruinenberg ook gekeken naar de huidige situatie? Rennende kinderen, auto’s kriskras geparkeerd bij het zwembad in de zomer, en nog vele andere voorbeelden zijn er te noemen, is dat wel veilig? Ik denk dat dit een gevalletje is van verder kijken dan de neus lang is.

 4. Beste lezers. Reageren mag! Graag wel met correcte voor- en achternaam. Houd het netjes en reageer inhoudelijk. Wij zijn genoodzaakt ‘anonieme’ reacties weg te halen. Bas Jansen, redactie.

Nightstore