19 januari 2021 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Succesvolle inzamelingsactie voedselbank

Geplaatst op: 23 november 2020

Foto's Gerrit Slurink

De voedselbank Zwartewaterland kijkt terug op een succesvolle inzamelingsactie van houdbare producten bij vijf supermarkten in Zwartewaterland. De deelnemende supermarkten, waaronder de Boni en de Jumbo, werkten enthousiast mee door ervoor te zorgen dat er genoeg voorraad was.

De actie werd -anders dan voorgaande jaren- vanwege de corona-situatie verdeeld over drie dagen, 19, 20 en 21 november. Bij onder meer de Boni en Jumbo stond een kraampje waarop door de Voedselbank uitgekozen artikelen waren uitgestald. Deze kon men, na betaling aan de kassa, doneren aan de voedselbank en deponeren in een winkelwagen bij de uitgang. Medewerkers van de supermarkt droegen er zorg voor dat er steeds een nieuwe winkelwagen kwam te staan als deze vol was.

Vrijwilligers van de Voedselbank haalden vervolgens de volle winkelwagens op om die naar hun eigen magazijn te brengen. De vrijgevigheid van de inwoners van Zwartewaterland zorgde ervoor dat de actie, ook in deze vorm een succes werd.

Aan het eind van de derde actiedag bleek dat er ruimhartig geschonken is door de plaatselijke bevolking. De vrijwilligers konden maar liefst 37 overvolle winkelwagens ophalen die gevuld waren met allerlei houdbare producten. Met deze donaties kan de voedselbank weer enkele maanden vooruit. Daarom is de voedselbank alle gulle gevers en vrijwilligers heel erg dankbaar.

Wie deze actiedagen niet in de gelegenheid is geweest wat extra boodschappen te doneren, maar toch nog  iets wilt geven, dan kan dit ook door een financiële donatie over te maken op rekeningnummer NL63 RABO 0161 0577 21 van Stichting Voedselbank Zwartewaterland.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore