13 mei 2021 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Inzameling DE-punten in december voor voedselbanken

Geplaatst op: 24 november 2020

Foto Gerrit Slurink

Lionsclubs gaan in december samen met een groot aantal Voedselbanken, weer Douwe Egberts waardepunten inzamelen voor het goede doel. Vorig jaar konden de Voedselbanken in totaal 136.040 pakken koffie in ontvangst nemen. Helaas leven nog veel te veel mensen in Nederland onder de armoedegrens, ook in onze gemeente Zwartewaterland. De verwachting is dat als gevolg van de coronacrisis dit aantal de komende periode alleen maar zal toenemen.

December is bij uitstek de maand van gezelligheid en feestelijkheid en daar hoort een kop koffie bij. Echter niet voor iedereen is ‘even een bakkie doen’ vanzelfsprekend. Voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank is koffie een luxe artikel, dat niet vaak in het pakket zit (koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers).  Wanneer je echter van € 50 in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak te duur.

De totale opbrengst van de waardepunten wordt bij Douwe Egberts verzilverd voor koffie. Douwe Egberts verhoogt ook dit jaar de opbrengst weer met een mooi percentage. De inzamelingsactie van vorig jaar leverde voor de Voedselbank Zwartewaterland op deze manier maar liefst 524 pakken koffie op.

Jan Timmerman, voorzitter van Voedselbank Zwartewaterland: “Ook in deze decembermaand kunt u de waardepunten weer inleveren. Doet u weer mee? Samen kunnen wij deze actie weer tot een groot succes maken!”

Vanaf 1 december 2020 t/m 5 januari 2021 zijn er verspreid door het gehele land meer dan 1.000 inzamelpunten. Voor de Voedselbank Zwartewaterland kunnen de waardepunten in de speciaal hiervoor bestemde dozen worden ingeleverd bij de Boni en Albert Heijn in Genemuiden, bij de Boni en de Jumbo in Hasselt en bij de Coop in Zwartsluis. Als er bedrijven zijn die in de kantine of op kantoor Douwe Egberts koffie gebruiken en misschien nog veel punten hebben liggen, dan zijn die ook van harte welkom. Vrijwilligers van de Voedselbank kunnen die eventueel bij uw bedrijf of kantoor ophalen. U kunt dan contact opnemen met telefoonnummer 06-53365549 of 06-57845061

Hoewel deze inzamelingsactie landelijk is opgezet en zeer breed wordt gedragen komen de in
Zwartewaterland ingezamelde punten ook daadwerkelijk ten goede aan pakken koffie voor de Voedselbank Zwartewaterland.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore