19 januari 2021 Gebruikers online: 13
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Verrassing over wisselende geluiden eenrichtingsverkeer Hoogstraat

Geplaatst op: 26 november 2020

De gemeenteraad reageerde donderdagavond verrast op de weinig positieve geluiden van vier ondernemers over de plannen met de Hoogstraat. Daar zien de vier ondernemers niets in. Bovendien zegt een deel dat ze niet op de hoogte zijn gebracht. Ook tot verrassing van wethouder Rietman. “Ik verkeerde in de veronderstelling dat er voldoende gecommuniceerd was met horeca en ondernemers.”
De wethouder wijst erop dat er dinsdag wel een horeca-overleg gepland staat, waarin het onderwerp aan bod kan komen. De meeste partijen lijken op zich positief over het instellen van eenrichtingsverkeer, al leven er nog veel vragen. BGZ is wel heel kritisch. Die partij noemt het voorstel een ‘brevet van onvermogen’, onder meer omdat bewoners van de binnenstad niet bij de plannen betrokken zouden zijn
Volgens Rietman probeert hij een doorbraak te forceren in een situatie die al sinds 2012 in een impasse zit. Het is ook een eerste aanzet, zegt de wethouder. Verdere plannen worden stap voor stap ontwikkeld. “Maar een ding is duidelijk: de Hoogstraat is simpelweg niet berekend op alle functies die we er graag willen zien. Voor én parkeren, én flaneren én ruimte voor de fietsers en wandelaars is geen ruimte.”
Tot een afronding van het gespreksonderwerp kwam het donderdag nog niet. Tijdens de volgende vergadering gaan de partijen in op de antwoorden van Rietman. Die heeft dan ondertussen ook het overleg met de horeca achter de rug.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Verrassing over wisselende geluiden eenrichtingsverkeer Hoogstraat”

  1. ‘De afslag’ is een weg die parallel aan de N331 moeten komen, aan Bodewes zijde. Hij moet gaan beginnen bij de carpoolstrook bij Zieleman.

    De meeste mensen die langs het traject wonen hebben nu al de de auto’s met boten en campers langs hun huis, dus daar zit het probleem volgens mij niet.

    Het gaat m.i. om dat dit niet een extra ontsluiting wordt voor Hasselt centrum door het eenrichtingsverkeer in de Hoogstraat. Want daardoor krijgen de mensen op Justitiebastion/Nahuysweg zo’n 2000+ extra voertuigbewegingen langs hus huis.

Nightstore